Tango fotoNova sezona kurseva tanga u Gvarneriusu

Decenijska saradnja Centra lepih umetnosti Gvarnerius i Beogradske tango asocijacije na popularizaciji tango kulture u Srbiji nastavlja se i ove godine, novom sezonom kurseva argentinskog tanga.
U nedelju, 25. januara počinje nova sezona petomesečnih kurseva argentinskog tanga koje će voditi Dragan Mikić, jedan od osnivaca Beogradske tango asocijacije, Beogradskog internacionalnog tango festivala i pokretač škole tanga u Beogradu, kroz koju je od 2004. godine prošlo više od 1000 polaznika.
Učitelj argentinskog tanga Mikić prve tango korake napravio u Londonu pre 16 godina. U aprilu 2004. godine je zajedno sa orkestrom Beltango, osnovao je Beogradsku tango asocijaciju i započeo školu argentinskog tanga. Tri puta je posetio Buenos Aires, radi usavršavanja.
Kursevi koje vodi u Gvarneriusu su namenjeni svim ljubiteljima i igračima tanga, bez obzira na plesno iskustvo, kao i onima koji tek ulaze u svet argentinskog tanga.
U Gvarneriusu je pre 12 godina održana prva milonga, tango plesno veče u Beogradu i od tada je centar okupljanja tango plesača i ljubitelja tango kulture iz čitavog regiona.
Polaznici će biti raspoređeni u dve grupe, početnu i naprednu, a teme kurseva će biti argentinski tango, milonga i tango vals.

Povezana vest:  Sutra počinje Sajam knjiga, domaćin Kina