LG Flex2 Fotografija 2LG G Flex2 – sledeći korak u evoluciji zakrivljenih smart telefona
 
Kompanija LG Electronics (LG) nastavlja da pomera granice novim LG G Flex2 smart telefonom koji je predstavila na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES 2015) u Las Vegasu. LG G Flex2 može se pohvaliti uglađenim, stilizovanim oblinama i moćnim Qualcomm® Snapdragon™ 810 64-bitnim procesorom sa osam jezgara, koji omogućava brze i precizne performanse. Njegov ekran dijagonale 5,5 inča poseduje Full HD rezoluciju, dok unapređen softver nudi niz pogodnosti zahvaljujući opcijama kao što su Gesture View i Glance View.
Lepota u detaljima
LG G Flex2 prevazilazi revolucionarni radijus zakrivljenog profila od 700mm koji je odlikovao njegovog prethodnika. Novi smart telefon harmonično inkorporira simfoniju oblih linija u radijusu od 400-700mm duž prednjih, zadnjih, bočnih i čeonih ivica.
Međutim, zakrivljenost G Flex2 telefona nema samo estetsku svrhu. Zahvaljujući ergonomičnom dizajnu, mikrofon je smešten bliže ustima, što mu omogućava bolji prijem zvuka nego standardni smart telefoni koji ne mogu da spreče dopiranje velike količine spoljne buke putem mikrofona. Još tanji, zakrivljeni ekran dijagonale 5,5 inča savršen je, kako za oko, tako i za ruku. Zakrivljenost ekrana u radijusu od 700mm omogućava zaista impresivno iskustvo gledanja iz bilo kog ugla, dok je zadnja strana, zakrivljena u radijusu od 650mm, udobna za držanje i lakše staje u džep. Rezolucija ekrana je takođe povećana na 1080p Full HD, što svaki detalj korisničkog interfejsa čini živopisnim i oštrim. P-OLED displej, koji LG Flex2 telefonu daje jedinstveni oblik i izdržljivost, još je precizniji nego na originalnom G Flex modelu.
Najnaprednija tehnologija do sada
G Flex2 je prvi zvanično najavljeni smart telefon opremljen Snapdragon 810 64-bitnim osmo-jezgrarnim procesorom, Android 5.0 operativnim sistemom i naprednim Qualcomm® Adreno™ 430 GPU koji pruža impresivne grafičke performanse, što čini ovaj telefon neverovatno brzim i efikasnim za multimedijalne prikaze, kao i za multitasking. Snapdragon 810 takođe ima integrisanu 3x20MHz Carrier Aggregation podršku za brže i efikasnije povezivanje.
Štaviše, staklena navlaka na G Flex2 telefonu je za oko 20 odsto istrajnija, zahvaljujući tehnologiji specijalnih hemijskih supstanci koju je razvila kompanija LG.
Self Healing zadnja maska, koja čini da telefon izgleda kao nov i pored tragova i ogrebotina od svakodnevne upotrebe, takođe je unapređena, što omogućava brže zaceljivanje. LG je smanjio ovaj period sa tri minuta na samo deset sekundi na sobnoj temperaturi.
Još jedna inovativna tehnologija koju poseduju samo LG telefoni jeste i impresivno brza Laser Auto Focus kamera, koja je premijerno predstavljena na popularnom LG G3 modelu. Uz pomoć ove tehnologije, G Flex2 beleži najbolje trenutke, čak i pri slabom osvetljenju, mereći distancu između objekta i kamere laserskim zrakom. U kombinaciji sa dokazanom LG OIS+ tehnologijom i duplim LED blicem, G Flex2 proizvodi slike koje staju rame uz rame sa mnogim digitalnim foto-aparatima.
Praktična rešenja za udobno korišćenje
Poboljšano korisničko iskustvo G Flex2 zakrivljenog telefona odnosi se i na softver. Ovaj telefon poseduje najbolja, jedinstvena softverska rešenja kompanije LG:
• Gesture Shot opcija omogućava savršene selfie fotografije jednostavnim pokretom ruke koji telefon prepoznaje na udaljenosti i do 1,5 metara.
• Gesture View karakteristika omogućava lako pregledanje snimljenih kadrova, odmah nakon fotografijsanja.
• Glance View prikazuje ključne informacije kao što su vreme, poruke ili propušteni pozivi, jednostavnim prelaskom prsta preko ekrana, čak i kada je on isključen.
• Fast Charge opcija omogućava ugrađenoj bateriji jačine 3.000mAh, jedinoj zakrivljenoj mobilnoj bateriji na svetu, da se napuni do 50 posto kapaciteta za manje od 40 minuta.
„Originalni G Flex telefon je simbol pionirskog poduhvata kompanije LG, dok G Flex2 model poseduje dodatno oplemenjenu zakrivljenu formu, verno odražavajući našu filozofiju inovacije za bolji život,“ rekao je Džuno Čo, predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mo-bile Communication. „G Flex2 ne samo da izgleda impresivno, već ima i moćnu unutrašnjost koja ga plasira u sam vrh smart telefona. Jednostavno, on vas ne može ostaviti ravnodušnim.“
LG G Flex2 biće dostupan početkom sledećeg meseca u Koreji, a zatim i na globalnom tržištu. Uređaj će biti dostupan u dve boje: platinasto siva i flamenko crvena.
Ključne karakteristike (mogu varirati u zavisnosti od tržišta):
• Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 810 sa 2.0GHz 64-bitnom centralnom jedinicom sa osam jezgara
• Ekran: 5,5 inča, Full HD zakrivljeni P-OLED (1080 x 1920 / 403ppi)
• Memorija: 16/32MB eMMC ROM / 2GB DDR4 RAM / microSD slot (do 2TB)
• Kamera: Zadnja 13,0 MP, OIS+, Laser Auto Focus / Prednja 2,1 MP
• Baterija: 3.000mAh (ugrađena)
• Operativni sistem: Android 5.0 Lollipop
• Dimenzije: 149,1 x 75,3 x 7,1-9,4mm
• Masa: 152g
• Mreža: 4G / LTE / HSPA+ 21/42 Mbps
• Povezivanje: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X) 4.1, NFC, SlimPort, A-GPS / Glonass, USB 2.0
• Boja: Platinasto siva, Flamenko crvena
• Ostalo: Gesture Shot, Gesture View, Glance View itd.
Povezana vest:  Zaboravite na kablove i stalke za punjenje – Xiaomi predstavio revolucionarni Mi Air Charge Technology