Precision M3800 Fotografija 4Nove mogućnosti najtanje i najlakše Dell mobilne radne stanice na svetu

Kompanija Dell je najavila unapređenja Precision M3800, najtanje i najlakše 15-inčne mobilne radne stanice na svetu, koja će omogućiti video montažerima, grafičkim dizajnerima i krajnjim korisnicima da kreiraju sadržaje uz nenadmašnu prenosivost, naprednu snagu i pouzdane performanse. Dell je na ovom modelu implementirao 4K Ultra HD ekran osetljiv na dodir, ThunderboltTM 2 tehnologiju i Ubuntu operativni sistem.

„Snaga Dell radne stanice stoji iza rada nekih od vrhunskih svetskih animatora, montažera i umetnika vizuelnih efekata. Bilo da je u pitanju ažuriranje videa na licu mesta, prezentovanje CAD ideja ili 3D modeling, animacija i rendovanje u pokretu, Dell Precision M3800 pruža idealnu kombinaciju forme i funkcija, kako bi odgovorio na rastuću potražnju za performansama u pokretu,“ rekao je Endi Rouds, izvršni direktor Dell radnih stanica.

Povezana vest:  Bezbednost je umetnost: kompanija Kaspersky sarađuje sa savremenim umetnikom Felipeom Pantoneom u cilju podizanja svesti o Danu privatnosti podataka

Dell Precision M3800 sada je dostupan sa 4K Ultra HD (3840×2160) rezolucijom i IGZO2 tehnologijom, na živopisnom UltraSharpTM ekranu od 15,6 inča, osetljivom na dodir i sa Corning Gorilla Glass NBT zaštitnim slojem. Dell Precision M3800 displej ima multi-touch podršku za rad sa deset prstiju, pružajući korisnicima intuitivan način interakcije sa radnom stanicom.

Povezana vest:  Huawei laptopovi stižu u Srbiju!

Dell proširuje svoj ekosistem dodavanjem ThunderboltTM 2 porta na Dell Precision M3800, tako da korisnici mogu da iskoriste brzinu transfera do 20Gbps, koja omogućava gledanje i montiranje sirovog 4K videa, dok se paralelno kreira rezervna kopija dokumenta. Revolucionarna Intel ThunderboltTM 2 tehnologija pruža najbrže i najfleksibilnije povezivanje, u isto vreme podržavajući ekrane visoke rezolucije i uređaje za skladištenje podataka visokih performansi, kroz jedan kompaktni port.

Nova Dell Precision M3800 stanica sofisticiranog dizajna, ima težinu od samo 1,88kg i konturu tanju od 18mm. Opremljen sa četvrtom generacijom Intel Core i7 procesora, profesionalnom NVIDIA Quadro K1100M grafikom i memorijom do 16GB, ovaj sistem pruža snagu neophodnu za rukovanje najzahtevnijim aplikacijama i zadacima.

Povezana vest:  Canon i NT-Ware najavljuju podršku za Universal print kompanije Microsoft

Veoma prilagodljiva Dell Precision M3800 mobilna radna stanica pruža fleksibilnost izgradnje sistema koji najbolje odgovara individualnim potrebama korisnika, a od sada sistem će biti dostupan sa Ubuntu, Windows 7 i Windows 8.1 operativnim sistemima. Ovo je prvi put da Dell nudi Developer verziju Dell Pecision M3800 radne stanice što je direktan rezultat konsultovanja sa zajednicom.