SONY 4K Make-up fotografija 2Oskar za najbolju šminku u 4K tehnologiji dobija…

Kompanija Sony predstavila je uoči dodele Oskara tri glamurozna izdanja holivudskih zvezda za crveni tepih koristeći novu tehniku šminkanja koja poznatim ličnostima omogućava da ponosno stanu pred inovaciju sa najvišim kvalitetom slike – 4K tehnologiju. Čuvena make-up umetnica Ejmi Adams specijalno je dizajnirala tri celokupna izgleda holivudskih diva koje će na ceremoniji dodele Oskara zablistati punim sjajem na BRAVIA 4K Ultra HD televizorima.
Adamsova je iskoristila svoje dosadašnje iskustvo u šminkanju poznatih filmskih zvezda poput Helen Miren, Majkla Fasbendera, Ralf Fajnsa, Robert Dauni Džuniora, Rejčel Vejz i Siene Miler, kako bi oživela izgled prepun detalja, boja i kontrasta koje naglašava 4K tehnologija, sa čak četiri puta kvalitetnijom slikom u odnosu na Full HD rezoluciju. Osam miliona individualnih piksela i pametna tehnologija prerade slika, čine da novi 4K televizori kompanije Sony oplemene sliku oštrim detaljima i širokim spektrom boja, čime se postiže izuzetno realističan prikaz.
Imajući ovo u vidu, Adamsova se fokusirala na kandidate čiji izgled upravo ističe značaj boja, detalja i kontrasta kao rezultat pojave 4K tehnologije i pronašla inspiraciju u crvenokosoj Džulijen Mur, brineti Felisiti Džouns i plavokosoj Rozamund Pajk, glumicama koje su nominovane za Oskara u kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu. Rozamund Pajk je nominovana za Oskara za ulogu u filmu „Iščezla“ (Gone Girl), koji je snimljen upravo 4K tehnologijom. Adamsova je za nju osmislila izgled zlatne devojke iz komšiluka sa bronzano definisanim očima, negovanim obrvama i karamel nijansom usana.
Besprekorno sveža podloga boje slonove kosti priprema scenu za 4K izgled poput Murove. Kombinaciju suptilnog rumenila, kestenjastih obrva, neutralne nijanse senke i definisanih trepavica, dodatno ističe cigla crvena boja karmina. Felisiti Džouns je poslužila kao inspiracija za zavodljivo našminkane „smokey eyes“, koje uz paperjaste trepavice i naglašene konture oka, postižu potpuni kontrast ovog 4K izgleda „nude“ tonovima na usnama.
„Pojava 4K tehnologije znači samo jedno za naše holivudske lepotice – stavlja pod svetla reflektora sve njihove nesavršenosti! Priprema, ali i prava primena šminke je ovde od velikog značaja. Dame koje su nominovane za Oskara ove godine će se sigurno oslanjati na ove tehnike kako bi u potpunosti bile spremne za budno oko kamera i veliko mi je zadovoljstvo što mogu da podelim svoje tajne sa drugim ženama“, ističe make-up umetnica Ejmi Adams.
„Gledanjem filma na 4K televizoru osećate svaku emociju i izraz, od detalja na licu do sentimenta u očima vaših omiljenih likova. Čak i stari filmovi koje toliko volimo će zahvaljujući naprednoj tehnologiji obrade slika biti prikazani u njihovom pravom, originalnom sjaju“, dodaje Žild Pelije, šef marketinga kompanije Sony u Evropi.
Donoseći vrhunski kvalitet slike na ultra tankom dizajnu uz iskustvo pametnih Android televizora, 4K Ultra HD BRAVIA ™ televizori kompanije Sony koriste pametnu tehnologiju slike koja oplemenjuje i izoštrava detalje, dok TRILUMINOS Ekran nudi širi spektar boja i veći osećaj dubine tako da osećate da možete da zakoračite u ekran.

Povezana vest:  Ericssonova pomoć japanskim operatorima nakon 11. marta