pelegrini pressPelegrini: Tek predstoji borba za titulu

Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da je vrlo zadovoljan večerašnjom pobedom nad Njukaslom od 5:0, kao i da njegovim fudbalerima tek predstoji borba za titulu.
-Vrlo sam zadovoljan što smo nastavili da postižemo golove kod kuće, ali i zato što nismo primili gol, jer smo u poslednje vreme iz raznih razloga uvek primali po jedan gol. Dali smo pet golova, a imali smo još dve-tri prilike – rekao je Pelegrini posle meča.
Vodeći Čelsi je danas odigrao samo nerešeno, tako da je Siti sada prišao na pet bodova zaostatka.
-Drago mi je što je Čelsi ispustio bodove, pošto odbrana titule ne zavisi samo od nas. Nastavljamo da se borimo za titulu, a za to nam je potrebno da Čelsi ispusti još bodova, ali i da mi nastavimo da pobeđujemo. Borba nam tek predstoji, ima još mnogo da se igra – rekao je Pelegrini.
Siti u utorak igra protiv Barselone u Ligi šampiona.
-To je drugačije takmičenje, drugačiji rival. Uvek je važno ući pobednički u taj meč, ali ove nedelje smo se spremali samo za Njukasl, a sad imamo tri dana za Barselonu – rekao je Pelegrini.
Trener Njukasla Džon Karver kazao je da je penal dosuđen u prvom minutu odredio ceo tok meča.
-Ne možete takvom timu dati ranu prednost, jer posle toga svi planovi ‘lete kroz prozor’. Pritisli su nas od samog početka i pre nego što smo bilo šta shvatili, dosuđen je penal. Upucaš tako sebe u stopalo od početka meča – rekao je Karver.
-Dali su pet golova, ali nijedan nije bio svetska klasa, nego su bili jednostavni i mogli smo da odbranimo bar neki. Ali, Siti je bio bolji od nas u svakom pogledu – dodao je trener Njukasla.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Morata u centru pažnje pred duel sa Italijom