dejan radonjic cz megaRadonjić: Zaslužena pobeda, pronašli najbolje rešenje

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede nad Partizanom (76:67) da je njegov tim zasluženo izborio plasman u finale Kupa Radivoja Koraća.
-Dobro smo otvorili meč. Stekli smo veliku prednost, nakon toga Partizan se vratio, stvari su se dešavale dobro po nas do tehničke greške Kalinića. Uspeli smo u bitnim trencuima da pronađemo najbolje rešenje i, pored dobre odbrane, budemo sigurni u napadu. Bili smo u napadu strpljivi uprkos oscilacijama, koje su nas uvele u probleme – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Čair.
On je dodao da ekipa što pre mora da zaboravi na meč sa Partizanom i okrene se sutrašnjem finalu.
-Savladali smo Partizan, to je uvek velika stvar za nas, ali u ovom trenutku razmišljamo o finalu, čeka nas meč protiv Mege, koja ima dobar i talentovan sastav. Zadovoljstvo pobede protiv Partizana uvek je prisutno, ali moramo sve da zaboravimo i okrenemo se meču protiv Mege. Nadam se da ćemo pobediti i odbraniti trofej – kazao je Radonjić.
Strelac 15 poena, možda i ključnih tri kada je Partizan stizao Zvezdu, Jaka Blažič, rekao je da je odbrana presudila pobednika meča.
-Ima još jedna utakmica sutra, biće teško, igrali smo protiv Mege ove godine i pobedili. Izdržali smo pritisak do kraja i zasluženo pobedili. Odbrana je presudila meč, bili smo agresivni, zaustavili smo sve njihove igrače, osim Mačvana – konstatovao je Blažič.
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević čestitao je večitom rivalu na pobedi.
-Više su prikazali i zasluženo idu u finale. Mi moramo sa više karaktera i pameti da igramo utakmice koje nam predstoje i na taj način da smo iz ovog poraza, koji boli, naučili nešto i napredovali – rekao je Vujošević.
On se osvrnuo na propuštene prilike Partizana, koji je u dva navrata u drugom poluvremenu bio u prilici da se vrati u meč.
-Ne mogu da kažem da je ispoštovan taktički plan večeras. Iz prevelike želje bilo je i slabe artikulacije, u momentima kada smo imali priliku da se u potpunosti vratimo pokazali smo najmanje strpljenje i nismo delovali kao pametan tim, sa dobrom selekcijom šuta. Deo toga izazvano je čvrstom odbranom protivnika – ocenio je Vujošević.
Novinare je zanimala težina povrede Eda Murića, koji je u finišu meča iskrenuo skočni zglob.
-On se protiv Zvezde tradicionalno povređuje. Mislim da je manje opasno nego prošli put, u pitanju je skočni zglob – rekao je Vujošević.
Kapiten crno-belih Dragan Milosavljević preuzeo je na sebe krivicu za poraz od Zvezde.
-Nismo dobro ušli u meč, nismo kontrolisali skok. Najveći deo krivice je moj, nisam dobro igrao u odbrani i u napadu. Okrećemo se narednim mečevima, sledeća utakmica izuzetno je važna za nastavak sezone – rekao je Milosavljević.
Finalna utakmica Kupa Koraća između Crvene zvezde i Mega Leksa igra se sutra u niškom Čairu od 17 sati.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Zvezda izgubila od Radničkog