Samsung Galaxy S6 and Galaxy S6 edge

Samsung očekuje veći operativni profit od predviđanog

Južnokorejski elektronski gigant Samsung elektroniks je objavio danas da očekuje u periodu januar-mart operativni profit veći od predviđenog, sugerišući da će se njegovi rezultati poboljšavati podstaknuti prodajom memorijskih čipova i oporavkom njegovog ogranka za mobilne uređaje.
Operativni profit u prvom tromesečju 2015. godine je, kako procenjuju u Samsungu, verovatno dostigao 5.900 milijardi vona (4,9 milijardi evra), dok su analitičari očekivali da bude u proseku 5.300 milijardi vona.
To je najbolji rezultat u poslednja tri tromesečja, mada je po nepisanom pravilu prvi kvartal u godini obično lošiji zbog sezonskog uticaja. U kvartalu oktobar-decembar prošle godine operativni profit je bio 5.300 milijardi vona, prenosi Rojters.
Samsung, koji je u celoj 2014. zabeležio prvi pad profita u poslednje tri godine, pre svega zbog jake konkurencije telefona „ajfon“ kompanije Epl, trebalo bi da objavi krajem ovog meseca konačne rezultate iz prvog tromesečja 2015. godine.

Povezana vest:  HUAWEI P20 Pro je dobio nagradu ,,Najbolji pametni telefon za 2018.“ od strane organizacije European Hardware Association