nba novi logo

NBA VESTI
Bruklin bolji od Portlanda

U noći između ponedeljka i utorka u košarkaškoj NBA ligi odigran je samo jedan meč – Bruklin je savladao ekipu Portlanda sa 106:96.
Najefikasniji u redovima Bruklina bio je Bruk Lopez sa 32 poena i u potpunosti je nadigrao svog brata blizanca, Robina, u ekipi Portlanda, koji je ubacio samo osam.
Robin Lopez je pre meča izjavio da je njegov brat „loš centar“, ali je posle utakmice govorio drugačije.
-On je tvrdoglav momak. Bez obzira šta ljudi govore o njemu, bez obzira šta se događa, on će se držati onoga što zna da radi. To je i sada radio – rekao je Robin o svom bratu posle meča.
Pored Lopeza u redovima Bruklina, koji je sve bliži plej-ofu, istakli su se i Deron Vilijam sa 24, dok je Tadeuš Jang postigao 20 poena.
Portlandu za trijumf nije bila dovoljna ni odlična partija Demijana Lilarda, koji je postigao 36 poena. Lilarda su dobro pratili Mejers Leonard sa 17 i Si Džej Mekolum sa 15 poena.
Bruklin je, u meču koji je trebalo da se igra još u januaru ali je odložen zbog lošeg vremena, dominirao od početka do kraja.
Netsi su vodili tokom cele utakmice, čak i sa 22 poena razlike, a jedino što je Portland uspeo da uradi je da smanji zaostatak na šest poena.

Povezana vest:  CSKA pobedio Barselonu u meču za treće mesto fajnal fora