Samsung Fuorisalone 2015 03VRHUNSKI DIZAJN SAMSUNG SUHD TELEVIZORA
 
Na prestižnoj Milanskoj nedelji dizajna, Samsung je ponovo impresionirao svet dizajna svojim elegantnim proizvodima, a posebnu pažnju privukli su najnoviji SUHD televizori, kao i elegantne linije uređaja premium Chef kolekcije.
Na izložbi FuoriSalone 2015, Samsung je prikazao instalaciju „Prihvatanje: čulno iskustvo“, projekat koji otkriva samu suštinu Samsungove filozofije dizajna koja ide dalje od trenutnog nivoa estetike i linije proizvoda. Instalacija „Prihvatanje: čulno iskustvo“ je u stvari bio prostor definisan dvema kružnim strukturama koje se nalaze u vazduhu, oko posetilaca koji uranjaju u nadrealnu atmosferu.
SUHD TV je bio zvezda Milanske nedelje dizajna, izložen u kružnoj instalaciji koju čini 36 televizora od 65 inča. Samsung SUHD TV je pravi primer kombinacije minimalističkog dizajna i revolucionarne tehnologije zakrivljenih ekrana, dok ga elegantni ram pretvara u izuzetan komad nameštaja. Zakrivljene linije okružuju gledaoca i omogućavaju mu da bude u centru, za posebno iskustvo gledanja koje čine bolje definisane slike, izuzetan kontrast boja i osvetljenost. Interakcija sa proizvodom predstavlja jedinstveno iskustvo zahvaljujući otvorenom sistemu koji dopušta korisnicima da kreiraju sadržaje i pretvara TV u kontrolni centar.
Vrhunski dizajn u savremenom svetu predstavlja jedan od najvažnijih elemenata proizvoda, često držeći korak sa naprednim tehnologijama. Uprkos velikim naporima da se putem inovacija na polju tehnologije zadovolje sve zahtevniji potrošači, proizvod dobija svoju punu vrednost za korisnike tek onda kada ga prati inovacija u dizajnu.
„Odnos između ljudi i tehnologije je evoluirao i transformisao se tokom vremena. Oduvek je bio u središtu Samsungove filozofije dizajna i predstavlja ključan element u dizajnu svih kategorija proizvoda“, kaže D. Čang, direktor tima za strategiju dizajna u korporativnom centru za dizajn. „Morate imati vizionarske ideje o tome kako se uređaji dizajniraju ne samo da bi bili funkcionalni već i da se dopadnu, i to zahvaljujući redefinisanju interakcije sa korisnicima što im dopušta da sruše sve barijere za prirodno i jedinstveno iskustvo“.
Moderna arhitektura predstavlja neiscrpnu inspiraciju u dizajnu savremenih uređaja koje koristimo svakodnevno. Kompanija Samsung, shvatajući njen značaj, postavlja je kao osnovnu filozofiju dizajna svojih proizvoda, kreirajući inovativna rešenja koja idu korak dalje i stvaraju jedinstvena čulna iskustva za korisnike.
Potvrđujući svoju ulogu inovatora i kompanije koja diktira trendove, Samsung je nedavno dobio IF nagradu za dizajn za 2015. u kategoriji arhitekture enterijera, sa projektom „Tokovi: put u budućnost“, koji je predstavljen na izložbi FuoriSalone.
Povezana vest:  mts treću godinu zaredom najbolja mobilna mreža u Srbiji – potvrdio Ratel