Kaspersky LOGONeutrališite pretnju sa najnovijom verzijom programa Kaspersky Security Scan
 
Kompanija Kaspersky Lab je predstavila novu verziju proizvoda Kaspersky Security Scan, besplatno rešenje za računare sa Windows operativnim sistemom. Sada skener ne samo da detektuje zlonamerne programe i podešavanja u operativnom sistemu koja čine uređaj ranjivim, već takođe pruža korisnicima savete na koji način da reše postojeći problem.
Proizvod Kaspersky Security Scan omogućava korisnicima da obave brzo skeniranje računara kako bi proverili da li postoje određene sajber pretnje. Skener radi čak i ako je još jedan antivirus program instaliran na računaru. Međtim, prema podacima programa Kaspersky Security Scan, 19 odsto uređaja na kojima je program instaliram u prvom kvartalu 2015. godine nije bilo zaštićeno. Tačnije, na ovim uređajima nije bio instaliran nijedan antivirus program ili je postojeća zaštita bila isključena.
Nije čudno što je upravo u istom periodu skener detektovao malver na skoro petini (18 odsto) uređaja koje je pretražio. Pored toga, opasni propusti, kao što su blokirani sistemski procesi ili skriveni fajlovi, pronađeni su na 40 odsto računara. Ovi podaci ukazuju na to da je korisnicima danas neophodna dodatna zaštita.
Pored toga što pronalazi pretnje na uređaju, nova verzija programa Kaspersky Security Scanner takođe pruža savete na koji način možete da se rešite ovih pretnji. Na primer, skener može predložiti korisniku da instalira specijalizovane aplikacije koje će očistiti infekciju ili da promeni podešavanja na operativnom sistemu. Kompletne informacije o podešavanjima operativnog sistema dostupne su na glavnom prozoru skenera. Nova verzija takođe omogućava korisnicima da podese automatska skeniranja onim danima kada im to odgovara.
„Bitno je zapamtiti da iako su besplatna rešenja nesumnjivo korisna, ona ne mogu da zamene programe u klasi Internet zaštite, zato što već duže vreme tehnike koje koriste sajber kriminalci ne obuhvataju samo malver“, izjavio je Vladimir Zapoljanski (Vladimir Zapolyansky), potpredsednik marketing sektora za proizvode i tehnologiju kompanije Kaspersky Lab. „Kada ne postoji drugo rešenje, skener može brzo da pretraži računar kako bi proverio da li postoje potencijalni rizici, ili može da dopuni već postojeći antivirus program kako bi pojačao bezbednost. Međutim, u svim drugim slučajevima trebalo bi koristiti integrisane programe sa naprednom arhitekturom kao trajna rešenja.“
Novi Kaspersky Security Scan je već dostupan korisnicima na 11 različitih jezika na veb sajtu http://www.kaspersky.com/free-virus-scan. Program se automatski instalira na jeziku koji je podešen na uređaju, ali je sada moguće promeniti jezička podešavanja u toku same instalacije.
Za dodatne informacije o drugim besplatnim proizvodima kompanije Kaspersky Lab posetite link: http://free.kaspersky.com/
Povezana vest:  Vipov signal pokriva 98 % populacije