ME20F-SH 3

Canon predstavlja video-kameru ME20F-SH za Full HD video-zapise u boji pri ekstremno niskom osvetljenju

Canon je danas predstavio ME20F-SH, profesionalnu, višenamensku video-kameru koja može da zabeleži video-zapis u boji u uslovima izuzetno niskog osvetljenja. Uz, vodeću u branši, ISO vrednost veću od 4 miliona (+75dB), kamera ME20F-SH je osmišljena da bude što manja, a da istovremeno snima Full HD video-zapise visokog kvaliteta po profesionalnim standardima.

Kako omogućava snimanje u situacijama u kojima je do sada bilo nemoguće išta snimiti, kamera ME20F-SH savršena je za korišćenje u posebnim prilikama, kao što su televizijska produkcija noćnih snimaka divljih životinja, snimanje u dubokom moru, istraživanje pećina, astronomski snimci i nadzor. Mogućnost dugotrajne instalacije kamere na jednom mestu i mogućnost udaljene kontrole, osiguraće da se dugotrajni projekti i događaji, uobičajeni za autore dokumentarnih i prirodnjačkih filmova, mogu snimiti uz minimalan broj pomoćnika. Zbog specifične namene i tržišnih zahteva za ovim proizvodom, ME20F-SH biće dostupan samo kod odabranih partnera.

Povezana vest:  41% korisnika i dalje koristi operativne sisteme kojima je istekla ili uskoro ističe podrška proizvođača

Prvoklasne mogućnosti infracrvene rasvete
Snimanje video-zapisa u uslovima slabog osvetljenja često zahteva korišćenje infracrvene rasvete, tehnike koja tradicionalno omogućava snimanje samo crno-belih video-zapisa. ME20F-SH, međutim, postiže impresivne i visokokvalitetne rezultate omogućavanjem snimanja Full HD video-zapisa u boji uz smanjenu količinu šuma, čak i u uslovima slabog osvetljenja, bez potrebe za infracrvenom rasvetom.

Izuzetno visoka osetljivost
Osmišljena za korišćenje u situacijama s niskim nivoom ambijentalnog osvetljenja, video-kamera ME20F-SH opremljena je novorazvijenim CMOS senzorom punog kadra (35 mm) sa 2,26 megapiksela i procesorom DIGIC DV4. Pikseli na senzoru i elektronika za očitavanje slike koriste Canon-ove vlastite tehnologije da bi postigli smanjenu količinu šuma i izuzetno visoku osetljivost, omogućavajući vam da snimite predmete osvetljene sa manje od 0,0005 luksa. Slično kao i Canon-ove kamere Cinema EOS, ME20F-SH uključuje Canon Log i postavku Wide DR koji omogućavaju širok dinamički raspon (800%) i daju visokokvalitetne rezultate uz širok spektar različitih uslova ambijentalnog osvetljenja, bez potrebe za dodatnom rasvetom.

Povezana vest:  Filozofija dizajna pri stvaranju EMUI operativnog sistema

Povezivanje
ME20F-SH nudi nekoliko mogućnosti povezivanja sa spoljnim uređajima nezavisnih proizvođača, namenjenim snimanju ili udaljenom nadzoru, a kompatibilan je i sa Canon-ovim uređajem RC-V100 koji omogućava potpunu udaljenu kontrolu nad kamerom.

Brojne mogućnosti snimanja
Nova kamera ME20F-SH koristi Canon-ov konektor EF s Cinema Lockom, isto kao i kamera Cinema EOS C500, što korisnicima omogućava da iskoriste kompanijinu bogatu ponudu zamenskih objektiva . Omogućavajući snimateljima da odaberu savršeni objektiv koji im treba za neku primenu, uzimajući u obzir činioce kao što su ugao gledanja i nivo osvetljenja, ta višenamenska kamera nudi brojne mogućnosti snimanja.

Povezana vest:  LG je ovog proleća spremio izbor atraktivnih uređaja za maturante

ME20F-SH – najvažnije karakteristike:
Vrhunske performanse pri ultraniskom nivou osvetljenja uz ISO od 4 miliona
Visokokvalitetni Full HD 1080p/1080i/720p video-zapisi
Fleksibilna kontrola uz automatska i prilagođena podešavanja
Kompatibilna sa velikim brojem objektiva EF2
Udaljena kontrola podešavanja i ugrađenih ND i IR filtera
Malena i lagana za jednostavno korišćenje