Kompanija Huawei objavila je najnovije podatke o progresu Huawei Mobile Services ekosistema, kao i AppGallery prodavnice aplikacija, na devetnaestoj China Internet konferenciji održanoj 23. jula. Huawei Mobile Services ekosistem ubrzano raste, dostižući 700 miliona korisnika Huawei uređaja širom sveta, uz međugodišnji rast od 32%. Broj registrovanih Huawei programera na globalnom nivou dostigao je 1,6 miliona, što je 76% više u odnosu na isti period prethodne godine, uz više od 81,000 inovativnih aplikacija integrisanih u HMS Core.

 Tokom više od 30 godina, Huawei je blisko sarađivao sa partnerima na povećanju digitalne povezanosti sa ljudima i zajednicama širom sveta. Kompanija veruje da u svetu koji sve više pokreću digitalne tehnologije, niko ne sme biti izostavljen. Huawei nastoji da ohrabri i motiviše inovativne programere širom sveta da sarađuju sa Huawei Mobile Services, kako bi zajedno pružili bolje i pametnije korisničko iskustvo. Huawei je nedavno predstavio Shining Star program vredan milijardu dolara, kako bi podstakao globalne programere. Više od 10.000 inovativnih aplikacija je imalo benefit zahvaljujući ovom programu.

Povezana vest:  Vaš idealan partner za zimske sportove

„AppGallery, zvanična Huawei platforma za distribuciju aplikacija, dostupna je u više od 170 zemalja i regiona. Ovom pokrivenošću nadamo se da ćemo deliti lokalne digitalne inovacije sa svetom. Želimo da svaka inovativna aplikacija koju su razvili globalni partneri stigne do svih 700 miliona korisnika Huawei uređaja“, izjavio je Zhang Ping’an, predsednik Consumer Cloud Service, Huawei Consumer Business Group. Istovremeno, globalizovane HMS aplikacije poput HUAWEI Video, HUAWEI Music i HUAWEI Reader donele su usluge i sadržaje visokog kvaliteta, korisnicima u više zemalja i regiona. 

Povezana vest:  Kompanija Kaspersky pruža detaljan uvid u ransomware ekosistem

Takođe, Huawei donosi pametnije i praktičnije korisničko iskustvo u digitalnom svetu. Uz inovativne usluge poput Quick App – nove vrste aplikacija bez instalacije, Huawei omogućava korisnicima da aplikaciju otvore i koriste jednostavnim dodirom na ikonicu (tap-to-use), što doprinosi znatno manjem korišćenju memorijskog prostora. Tu je i Ability, koji pokreće Huawei AI tehnologija, a uključuje Content Ability, Card Ability i App Ability, i omogućava da se visokokvalitetni servisi efikasno distribuiraju korisnicima širom sveta. 

Kako bi pomogao globalnim partnerima i programerima u inovacijama, Huawei otvara „Chipset-Device-Cloud“ mogućnosti putem HMS Core, omogućavajući programerima pristup Huawei Machine Learning Kit, HiAI, AR Engine, itd. HMS Core 5.0, koji je sada dostupan globalno, dodatno će otvoriti softverske i hardverske mogućnosti za poboljšanje korisničkog iskustva širom sveta. Takođe, Huawei nudi podršku za razvoj aplikacija celog spektra na jednom mestu sa preko 67 područja putem AppGallery Connect, pomažući programerima da inoviraju i izvedu efikasne operacije.

Povezana vest:  Brend Lenovo Legion™ udružio snage sa kompanijom Ubisoft kao zvanični sponzor za računare i monitore na svim Tom Clancy’s Rainbow Six® Siege Pro League turnirima i prvenstvima

Trenutno postoji šest regionalnih Huawei Mobile Services centara u celom svetu. Huawei nudi lokalizovane servise širom sveta kroz DIGIX laboratoriju, HUAWEI programere, Huawei Dan programera i mnoge druge mogućnosti. U potpuno povezanom svetu, Huawei nastoji da podstakne inovacije u razvoju tehnologije i aplikacija među globalnim programerima.