GALAXY S III_AllShare Cast_W

Samsung GALAXY S III stigao u Srbiju

Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, predstavila je dugo očekivani model GALAXY S III i u Srbiji. GALAXY S III će se naći u prodaji od 15. juna, 2012. godine.

„GALAXY S III omogućava najbesprekornije mobilno iskustvo u čijem se centru nalazi čovek. Veoma smo uzbuđeni što konačno možemo da ponudimo ovaj dugo očekivani telefon ljudima u Srbiji. Verujem da će inovativnu funkciju „Smart stay“ kao i funkciju „S Voice“,  posebno voleti potrošači na ovom tržištu“, izjavio je Saša Oravec, direktor sektora za telekomunkacije u kompaniji Samsung Electronics, Srbija.

Model GALAXY S III će biti lansiran širom sveta počev od Evrope, Bliskog istoka i Severne Afrike, pri čemu će svetska turneja ovog modela biti održana u velikim gradovima, uključujući Sidnej, Nju Delhi, Dubai, Moskvu, Sao Paolo, Peking, Seul, Nju Jork i Tokio. Svetska turneja će lokalnoj publici pružiti priliku da iz prve ruke isprobaju novi telefon, da prisustvuju predstavljanju od strane Samsungovih zvaničnika kao i priliku da lično isprobaju brojne revolucionarne funkcije modela GALAXY S III.

GALAXY S III Product Image (3)Predstavljamo prirodnu interakciju

GALAXY S III poboljšava  interakciju između uređaja i korisnika. Dovoljno inteligentan da detektuje vaše lice, glas i pokrete, GALAXY S III se prilagođava svakom korisniku ponaosob kako bi omogućio još ugodnije i prirodnije iskustvo. Inovativnom funkcijom „Smart stay“, GALAXY S III prepoznaje način na koji koristite svoj telefon – na primer, prepoznaje da li čitate elektronsku knjigu ili pretražujete po internetu – tako što prednja kamera detektuje vaše oči, a samim tim displej telefona ostaje stalno osvetljen kako biste bez prekida mogli da uživate u pregledanju sadržaja.

GALAXY S III poseduje funkciju „S Voice“, napredni korisnički interfejs za prepoznavanje jezika, koji reaguje na vaše reči. Pored toga što dopušta pretraživanje informacija i bazičnu komunikaciju na relaciji uređaj-korisnik, „S Voice“ predstavlja moćnu funkciju u pogledu komandi i upravljanja uređajem. Kada se oglasi alarm na vašem telefonu, a potrebno vam je više sna, dovoljno je da kažete svom GALAXY S III „Snooze“ – „Dremanje“. Takođe, možete da koristite „S Voice“ kako biste puštali omiljene pesme, utišavali ili pojačavali zvuk, slali tekstualne poruke i elektronska pisma, organizovali svoj raspored ili za automatsko aktiviranje kamere i fotografisanje.

Povezana vest:  Mali kućni aparati LG Electronics-a ulaze na velika vrata i ovog proleća

Pored toga što može da prepozna vaše lice i glas, GALAXY S III razume vaše pokrete i omogućava maksimalne mogućnosti korišćenja. Ako razmenjujete poruke sa nekim, pa odlučite da ga pozovete, jednostavno prislonite telefon na uvo i opcija „Direct call“ će pozvati broj te osobe. Sa opcijom „Smart alert“ GALAXY S III će vas poštedeti muke jer će registrovati sve propuštene pozive i poruke – vaš telefon će vibrirati da vas obavesti da imate propuštene pozive i poruke kada ga uzmete posle neke pauze u korišćenju.

Jednostavna i trenutna razmena sadržaja

Samsung GALAXY S III je mnogo više od personalnog uređaja u kom može da uživa jedan korisnik – to je uređaj koji od vas traži da delite sadržaje sa drugima i da doživite sve prednosti smart telefona zajedno sa porodicom i prijateljima, bez obzira na to gde se nalazite. Sa novom funkcijom „S Beam“, GALAXY S III nudi poboljšanje opcije Android™ Beam, jer omogućava da se video zapis od 1GB objavi za tri minuta, a audio zapis od 10MB za dve sekunde jednostavnim dodirom drugog GALAXY S III telefona, bez ikakvog Wi-Fi ili drugog mobilnog signala. Funkcija „Buddy photo share“ takođe omogućava da sa prijateljima lako i u istom trenutku podelite fotografije, direktno sa kamere ili iz foto galerije.

Funkcija „AllShare Play“ se može koristiti za trenutnu razmenu svih formata i datoteka između GALAXY S III i vašeg tablet ili personalnog računara i televizora, bez obzira na udaljenost između tih uređaja. U okviru opcije „AllShare Play“ nalazi se i funkcija „Group Cast“ koja vam dopušta da delite ekran sa više prijatelja u okviru iste Wi-Fi mreže. Na taj način, na svom individualnom uređaju, možete istovremeno da komentarišete i osmišljavate promene sa svojim kolegama što će vam pružiti pravi doživljaj razmene sadržaja u realnom vremenu. Instalirana aplikacija „Dropbox“ nudi još podesnije iskustvo razmene sadržaja, jer obezbeđuje besplatan prostor za skladištenje od 50GB tokom dve godine, i to ne samo za fotografije i muzičke datoteke, već i za video sadržaje. Model GALAXY S III omogućava trenutno učitavanje datoteka putem mreže podataka bez potrebe za WiFi pristupom.

Povezana vest:  Prvi automatski metro u Beču

Dizajn po meri čoveka sa beskompromisnim performansama

GALAXY S III ne nudi samo unapređene funkcije, već svojim dizajnom, prilagođenom čoveku, pruža ergonomsko i udobno iskustvo. Udoban u ruci i nežno zaobljen, ovaj model svojim prirodnim oblikom i dizajnom po meri čoveka nudu jedinstven osećaj. Inspirisan prirodom, koncept dizajna se zasniva na kretanju energije u prirodi. U fizičkoj građi telefona GALAXY S III evocirani su elementi poput vetra, vode i svetlosti. U svojoj suštini, minimalistički dizajn odslikava se kroz glatke i nepravilne linije uređaja. U trenutku lansiranja, u ponudi će biti dve boje ovog uređaja – „Plavi šljunak“ i „Mermerno bela“, a Samsung će naknadno predstaviti paletu dodatnih boja.

Sa HD Super AMOLED displejom od 4.8”, GALAXY S III nudi ogroman i živopisan doživljaj gledanja. Već tradicionalni Samsungov Super AMOLED displej je postao HD displej sa širim uglovima gledanja od 16:9. Kako bi pružio brže objavljivanje sadržaja i bolju konektivnost, GALAXY S III nudi opciju spajanja Wi-Fi kanala, „Wi-Fi Channel Bonding“, koja udvostručava brzinu i protok Wi-Fi konekcije.

GALAXY S III, takođe, poseduje čitavu paletu dodatnih funkcija koje, na potpuno nov način,  poboljšavaju perfomanse i  korisničko iskustvo. Funkcija  „Pop up play“  vam omogućava da puštate video snimak bilo gde na ekranu dok istovremeno izvršavate druge zadatke, bez potrebe da zatvarate i ponovo puštate video snimke dok proveravate elektronsku poštu ili pretražujete internet. Kamera od 8MP poseduje brzinu zatvaranja blende bez zastoja, koja vam dopušta da slikate predmete i ljude u pokretu sasvim lako i bez ikakvog zastoja: jednostavno – ono što vidite je ono što slikate. Sa funkcijom „Burst shot“ koja trenutno slika dvadeset uzastopnih slika, i funkcijom „Best photo“ koja za vas bira najbolju od osam fotografija, GALAXY S III omogućava korisnicima nezaboravno iskustvo prilikom fotografisanja. Kada je u pitanju HD video snimak, moguće je snimati i sekundarnom prednjom kamerom od 1.9MP, koju možete da koristite da snimite sami sebe. Poboljšano pozadinsko osvetljenje će vam dodatno pomoći da eliminišete mutne delove na fotografijama koji nastaju kao posledica drmusanja, čak i pod lošim osvetljenjem.

Povezana vest:  Svečano otvoren IT kutak u Domu omladine Beograda

Uz pomoć napredne tehnologije „Near Field Communication“ (NFC),  putem ovog uređaja moguće je i izvršiti plaćanje.  Gejmerski doživljaj je dodatno poboljšan opcijom „Game Hub“ koja nudi pristup brojnim društvenim igricama, dok opcija „Video Hub“ korisnicima donosi visokokvalitetne TV emisije i filmove. Uz to, Samsungov priključak „Music Hub“ nudi personalizovani servis za puštanje muzike. Priključci „Game Hub“, „Video Hub“ i „Music Hub“ će se u početku naći u ponudi u odabranim  zemljama, a ubrzo će se naći u ponudi na tržištima širom sveta.

Za multimedijalne sadržaje i više informacija, posetite www.samsungmobilepress.com.

Takođe, video sa informacijama o proizvodu možete naći na http://www.samsung.com/global/galaxys3/media.html.

* Svaka funkcija, osobine, specifikacije i drugi podaci o proizvodu koji se nalaze u ovom dokumentu, uključujući i pogodnosti, dizajn, cenu, komponente, preformanse, dostupnost i mogućnosti podležu promenama bez prethodnog obaveštenja ili obaveze.

* Android, Google, Android Beam, Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude, Google Play Store, Google Play Books, Google Play Movies, Google Plus, YouTube, Google Talk, Google Places, Google Navigation, Google Downloads jesu zaštićeni proizvodi kompanije Google Inc.