srbija_italija_2012

RAGBI 13
Konačno pala Italija!
 
Ragbi 13 reprezentacija Srbije savladala je Italiju sa 24:18 u meču 2. kola Euro šilda odigranom na terenu Nastavnog centra MUP Srbije u Makišu. Po izuzetno teškim uslovima za igru, podmlađeni sastav „orlova“ je do trijumfa stigao u uzbudljivoj završnici u kojoj je do izražaja stigla veća želja i bolja fizička priprema naše selekcije.
Iskusniji Italijani bolje su otvorili utakmicu, pa su u prvom poluvremenu pre svega zahvaljujući greškama izabranika Marka Jankovića stigli do prednosti od 12:4. Međutim, Srbija se nije predavala i u drugom delu, naši ragbisti su uspeli da preokrenu rezultat. Predvođeni Vukanovićem, Pešićem i Radanom, „orlovi“ su uspeli da iskoriste pad u igru „azura“ pa su esejima Živanovića, Delića i Božovića u finišu stigli do prednosti. Pokušali su Italjani da izjednače rezultat, ali je Srbija pokazala iznenađujuću zrelost u igri, tako da je osigurana prva pobeda u ovom takmičenju. Istovremeno, ovo je bio prvi trijumf naše selekcije u istoriji protiv „azura“, pošto su u prethodna dva meča Italijani slavili.
Ponosan sam na moje momke koji su u ostvarili istorijsku pobedu protiv Italijana. Znali smo da će za razliku od prošlogodišnjih kvalifikacija za SP, „azuri“ stiću slabijem sastavu, ali su opet došli sa profesionalcima koji igraju u najjačim evropskim ligama. Izvukli smo pouke iz prethodnih tesnih mečeva koje smo gubili. Okrećemo se narednim mečevima, jer nama je cilj opstanak u ovoj grupi, a za to su nam potrebne pre svega pobede pred našim navijačima – izjavio je posle meča selektor Marko Janković.
Sa trijumfom nad Italijom, Srbija je stigla do prvih bodova u Euro šildu, takmičenju koje traje dve godine i u kojem još učestvuju Rusija i Nemačka. Naša selekcija je u prvoj rundi poražena od Nemaca u Hajdelbergu sa 25:24, dok su „panceri“ potom kod kuće izgubili od Rusa (32:26). Naredni meč „orlovi“ igraju u septembru u Moskvi.

 

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Pripremna utakmica za SP Divizije II Grupa A (Zagreb, 14-20. april): SRBIJA - HK Maribor 6:5