AV-test

Velika zaštita za mala preduzeća: Kaspersky Small Office Security postigao odlične rezultate na tri najnovija testa

U nedavnom testiranju koje je uradila kompanija Dennis Technology Labs, Kaspersky Small Office Security je osvojio maksimalni broj bodova i dodeljen mu je AAA sertifikat. Tokom testiranja, stručnjaci su pratili ne samo programsku reakciju na bezopasne i maliciozne programe, već su izračunali i ukupni rejting tačnosti. Ovaj rejting je formiran na osnovu dve komponente – rejting zaštite i rejting uticaja na legitimni softver. Prvi se formira na osnovu načina na koji određeno rešenje obrađuje opasnosti (neutralise ih, u potpunosti uklanja posledice infekcije ili ih potpuno sprečava). Drugi rejting zavisi od toga koji bezopasni objekti bivaju identifikovani kao opasnosti. Ako rešenje blokira popularni program, penali su veći nego u slučaju da je blokiran retko korišćen legitimni program. Kaspersky Small Office Security nije dao lažne pozitive, a pri tom je blokirao sve pokušaje infekcije. Kao rezultat, samo ovo rešenje je osvojilo najveći ukupni rejting tačnosti, 1016 bodova.

Povezana vest:  Otvoren 12. ciklus mts app konkursa

Rezultati koje je Kaspersky Small Office Security postigao u drugom testu za korporacijska rešenja bili su podjednako upečatljivi: Prema izveštaju koji je objavila kompanija AV-Test, u poslednjoj nedelji jula, ovaj proizvod ne samo da je dobio sertifikat za proverenu zaštitu korporacije kao krajnjeg korisnika (Approved Corporate Endpoint Protection), već je jedan od samo dva proizvoda koji su osvojili maksimalnih 18 poena. Metodologija po kojoj AV-Test ocenjuje sigurnosne proizvode bazira se na 3 kriterijuma: lakoća upotrebe, performanse i zaštita. U testiranju koje je izveo AV-Test, lakoća korišćenja tradicionalno znači odsustvo lažnih pozitiva. Zahvaljujuci tome što Kaspersky Small Office Security nije dao nijedan lažni pozitiv, osvojio je 6 od mogućih 6 bodova. Isti broj bodova osvojio je i za nivo zaštite koji je bio testiran koristeći dve grupe pretnji – opasnost nultog dana i široko rasprostranjeni malver otkriven u poslednjih 4 nedelje. Kaspersky Lab solution je, takođe, postigao najbolji mogući rezultat u kategoriji performanse: Nije imao značajan uticaj na sistemske performanse.

Povezana vest:  Kompanija Kaspersky Lab priznata kao ,,kompanija sa sjajnim performansama” u najnovijoj proceni provajdera informacija o pretnjama

Kaspersky Small Office Security je, krajem jula meseca, osvojio još jednu nagradu, VB100 -Aprilski sertifikat, koji je dodeljen na Virus Bulletin uporednom pregledu sigurnosnih proizvoda. Tokom testiranja, koje je urađeno u aprilu 2015, Kaspersky Small Office Security je uspešno detektovao 100 odsto modernih opasnosti kako u testovima na zahtev tako i u testovima na pristup. Ovo rešenje nije dalo lažne pozitive i postigao je najbolju ocenu, „solidan“, za stabilnost, što znaci da nikakvi problemi nisu zabeleženi tokom testiranja.

Treba spomenuti i poseban pregled Kaspersky Small Office Security-a, koji je objavila kompanija AV-Comparatives početkom jula. Ovaj pregled obuhvata detaljnu analizu funkcija koje su dostupne u najnovijoj verziji rešenja. Istrazivači su posebno naglasili pogodnost i lakoću korišćenja proizvoda preko konzole bazirane na cloud rešenju.

Povezana vest:  Android 10 uskoro stiže u porodicu Nokia pametnih telefona

„Nezavisne laboratorije za testiranje u raznim državama su praktično jednoglasne u proceni poslednje verzije Kaspersky Small Office Security-a. Za proizvode koji su projektovani za mala preduzeća, saglasnost mišljenja je naročito važna jer se male firme, koje često nemaju svoj sistem administratora, oslanjaju na veliki broj ocena proizvoda za zaštitu svoje IT infrastrukture,“ komentariše Timur Bijačuev (Timur Biyachuev), direktor jedinice za Anti-Malver istrazivanja u kompaniji Kaspersky Lab.

Kaspersky Small Office Security je namensko rešenje projektovano da zastiti IT infrastrukturu malih kompanija. Komponente rešenja mogu zaštititi Windows uređaje (servere i radne stanice) kao i OS X i Android uređaje. Konzola bazirana na cloud rešenju se može koristiti tako da se zaštiti cela IT infrastruktura sa bilo koje lokacije. Rešenje je projektovano da, čak i ljudima koji nisu IT profesionalci, omogući da efektivno kontrolišu sigurnost IT sistema kompanije.