SRS-XB3 fotografija br. 4

Uz nove Sony bežične zvučnike, muzika je gde god da krenete

Kompanija Sony predstavila je novu seriju bežičnih zvučnika namenjenu onima koji svaki trenutak žele da ispune muzikom, bilo da su kod kuće ili napolju. Najnoviji modeli će vas još više približiti zvuku upravo onakvom kako je umetnik zamislio zahvaljujući čistoj i bogatoj reprodukciji audio sadržaja visoke rezolucije. Sony DSEE HX tehnologija poboljšaće kvalitet kompresovanih fajlova na nivo približan zvuku visoke rezolucije vraćanjem izgubljenih visokih frekvencija i dubine bita, pa možete uživati u zvuku većeg frekventnog raspona čak i ukoliko je vaša muzička kolekcija u MP3 formatu.

Zahvaljujući kompatibilnosti sa NFC standardom, nove Sony kompaktne zvučnike možete jednostavno povezati sa Walkman uređajima, pametnim telefonima i tabletima.

Za izuzetan kvalitet bežične reprodukcije zadužena je LDAC tehnologija koja prenosi tri puta više podataka preko Bluetooth mreže, dok funkcija SongPal Link omogućava povezivanje Sony zvučnika i traka sa zvučnicima, kao i upravljanje Multi-room sistemima.

SRS-ZR7 i SRS-ZR5 bežični zvučnici

Povezana vest:  Da li strah od krađe podataka može uništiti naučnu saradnju?

Oba modela ističu se novim, unapređenim drajverima punog opsega za proširen odziv frekvencija, dok dva niskotonca i pasivni hladnjak pružaju dublji, bogatiji bas.

Model SRS-ZR7 pruža čist zvuk kvaliteta audio sadržaja visoke rezolucije, spakovan u elegantan dizajn koji se uklapa u svaki prostor. Može se koristiti sa uređajima kompatibilnim sa NFC standardom, kao i strimovati numere preko bežične lokalne mreže. Servis Google Cast omogućava vam da sa telefona pravo na zvučnik „pošaljete“ muziku, onlajn radio stanice ili podcast sadržaj.

Za jednostavnije podešavanje više zvučnika, na raspolaganju je najnovija verzija Sony SongPal aplikacije, sa unapređenim korisničkim interfejsom. Kompatibilnost sa Multi-room sistemima omogućava da gosti čuju dobar zvuk u svakoj od prostorija na vašoj kućnoj zabavi, dok bežična surround funkcija nudi opciju dodavanja levog/desnog zadnjeg kanala za uživanje u okružujućem zvuku, bilo da se opuštate uz film, TV program, video igre ili muziku sa trake sa zvučnicima. Uz opciju povezivanja u bežični stereo, možete povezati dva zvučnika za dvokanalni stereo zvuk koji će ispuniti celu prostoriju.

Povezana vest:  Kompanija Kaspersky Lab podnela žalbu na zabranu Americke agencije za nacionalnu bezbednost

Wireless Stereo i Wireless Surround opcije biće podržane nakon unapređenja aplikacije SongPal od juna 2016. godine.

Vodootporni prenosivi bežični zvučnici SRS-XB3 i SRS-XB2

Ovi kompaktni zvučnici mogu se pohvaliti izuzetno dugim trajanjem baterije (do 24 sata kod modela XB3, odnosno 12 sati kod XB2), a zahvaljujući standardu za vodootpornost IPX5 , možete uživati u energičnim ritmovima u kuhinji, na plaži ili neplaniranoj žurci na bazenu.

Nove zvučnike odlikuju unapređeni drajveri punog opsega koji zajedno sa pasivnim hladnjacima i jedinstvenom Sony DSP obradom doprinose dubini i bogatstvu zvuka. Rezultat je nova EXTRA BASS tehnologija za moćnu reprodukciju opsega frekvencija svojstvenih za hitove elektronske muzike. Šta god da slušate, bićete impresionirani niskim tonovima čija snaga prevazilazi kompaktnu veličinu zvučnika.

Zvučnik XB3 možete postaviti horizontalno ili vertikalno, pa će se uklopiti u svaki prostor, koliko god da ga imate na raspolaganju. Funkcija Speaker Add nudi vam opciju bežičnog povezivanja dodatnog XB3/XB2 zvučnika, dok zvuk trenutno možete pojačati izborom Double ili Stereo režima. Osim toga, model XB3 može da napuni vaš pametni telefon, što je naročito praktično kada ste napolju, bez dostupnih utičnica u blizini.

Povezana vest:  Čeka nas vikend finalnih kvalifikacija za svetsko IeSF prvenstvo! Priključite se live prenosu 14. i 15. avgusta

h.ear go prenosivi Hi-Res bežični zvučnik

Ovaj uređaj kompaktnih dimenzija je najmanji prenosivi bežični zvučnik na svetu kompatibilan sa audio sadržajem visoke rezolucije. H.ear go zvučnik pruža moćan, impresivno detaljan zvuk i snažan bas, a sa trajanjem baterije do 12 sati, nema potrebe da se zabava završi dok poslednji gost ne ode kući.

Ugrađena Wi-Fi mreža omogućava vam da pristupite svojim omiljenim aplikacijama za strimovanje muzike preko servisa Google Cast, dok uz aplikaciju SongPal možete povezati uređaj sa Multi-Room sistemima. Za bežični stereo sistem, dovoljno je da povežete dva h.ear go zvučnika, a ovaj uređaj unaprediće i vaš kućni bioskop ukoliko ga dodate kao bežični surround zvučnik.

Novi Sony bežični zvučnici biće dostupni od sredine 2016. godine.