LG Flex2 Fotografija 2
Proglašene EISA nagrade za 2015-2016. godinu, za najbolje proizvode u oblasti potrošačke elektronike
 
Avgust 2015 – EISA, Evropsko udruženje za zvuk i sliku (www.eisa.eu) objavila je pobednike nagrada za sezonu 2015-2016. Tehnički eksperti iz 50 vodećih specijalizovanih magazina iz 22 evropske zemlje izglasali su 59 uređaja u svojim kategorijama, uključujući nagrade kao što su najbolji Evropski pametni televizor, najbolji Evropski kompaktni fotoaparat i najbolje Evropske slušalice.
Da bi osvojio EISA nagradu, uređaj prolazi kroz detaljne i iscrpne testove. Prvi deo se odnosi na testiranje uređaja od strane članova EISA, dok se drugi deo odnosi na demokratsko glasanje kako bi se stvorio pan-evropski konsenzus u vezi sa vrhunskim kvalitetom proizvoda.
Jorge Goncalves, predsednik EISA je izjavio: „Kada postoji toliko mnogo proizvoda na tržištu, pravi izbor nije lak za kupca. EISA nagrade su tu da pomognu i da daju fokus na najbolje proizvode sa dodatnim uverenjem da su ti uređaji preporučeni od strane 50 nezavisnih eksperata širom Evrope.“
EISA nagrade će biti zvanično dodeljene za vreme IFA sajma u Berlinu, najvećeg sajma potrošačke elektronike u Evropi koji se održava od 4. do 9. septembra.
Među nagrađenim uređajima nalaze se:
SMART  TELEFON SA NAJBOLJOM KAMEROM:  LG G4
NAJBOLJI TABLET :  Lenovo YOGA Tablet 2 Pro
NAJBOLJI SMART  TV: LG 65UF950V
NAJBOLJI SMART  TELEFON  ZA ŠIROKU UPOTREBU: Huawei P8
NAJBOLJI NAPREDNI SMART  TELEFON:  Samsung Galaxy S6 edge
NAJBOLJI  potrošački DSLR fotoaparat 2015-2016: Nikon D5500
NAJBOLJI   PROFESIONALNI DSLR  FOTOAPARAT:   Canon EOS 5DS/5DS R
foto inovacija 2015-2016:  DxO ONE
NAJBOLJA FOTO I VIDEO KAMERA:  Panasonic LUMIX DMC-G7/G70 
NAJBOLJI ZVUČNICI: Bowers & Wilkins CM6 S2
NAJBOLJE  SLUŠALICE:  Sennheiser MOMENTUM 2
NAJBOLJI IN-CAR HEAD UNIT: Kenwood DNX7150DAB
Spisak svih  nagrađenih  uređaja  dostupan je  na sajtu  http://www.hi-files.com/eisa-nagrade-2015-2016-cela-lista/
EISA nagrađeni proizvodi mogu biti promovisani sa ekskluzivnim EISA logotipom, koji pruža jasnu preporuku potencijalnom kupcu.
Više od 30 godina, EISA je birala najinovativnije proizvode za prestižne EISA nagrade. Za nagrade glasa stručni žiri koji pokriva široku lepezu uređaja iz potrošačke elektronike i fotografije, kao što su: hi-fi, kućni bioskop, oprema za automobile, foto-oprema, video-oprema i mobilni uređaji. Ključ uspeha EISA nagrada je njihova evolucija i praćenje trendova u svetu potrošačke elektronike, pa zato neke kategorije pokrivaju i striming rešenja i pametne satove.
Povezana vest:  Samsung predstavlja redizajnirane zakrivljene zvučnike