Prvi interaktivni obrazovni porta Masa i Rasa

Predstavljeni prvi interaktivni obrazovni portal u Srbiji

Izdavačke kuće Klett i Novi Logos, u saradnji sa kompanijama Comtrade i Telekom Srbija, predstavili su javnosti jedinstveno i savremeno, didaktičko nastavno sredstvo, namenjeno nastavnicima i učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, prvo te vrste u Srbiji. Elektronski udžbenici, priručnici za nastavnike, predlozi scenarija za časove i pripreme za nastavu plene svojom funkcionalnošću, ali i samim izgledom. Međutim, ono što je posebno izazvalo pažnju jeste mogućnost korišćenja prvog interaktivnog obrazovnog portala na srpskom jeziku.

Povezana vest:  Vip pustio u rad prvu 4G+ mobilnu mrežu u Srbiji

Interaktivni portal nazvan „Maša i Raša“ delo je izdavačke kuće Klett, a licenca za pravljenje takvog portala dobijena je od norveške izdavačke kuće Gyldendal, koja je za ovaj portal, na sajmu knjiga u Frankfurtu, dobila nagradu za Najbolji evropski obrazovni portal.

„Imajući u vidu činjenicu da svetski trendovi pokazuju neverovatno brz prodor tehnologije u sferu obrazovanja, veoma smo srećni što smo uspeli da pružimo nove mogućnosti učenicima od prvog do četvrtog razreda i da ih na sasvim drugačiji, interesantan i interaktivan način motivišemo i približimo im gradivo. Osim toga, zahvaljujući ovom portalu i naši školarci su u prilici da idu u korak sa svojim vršnjacima iz Evrope i da, poput njih, koriste savremene uređaje i internet kao motivaciju za učenje“, izjavila je Gordana Knežević-Orlić, direktorka izdavačke kuće Klett.

Povezana vest:  Kaspersky Lab: Psihološka studija ukazuje na novu eru „digitalnih najboljih prijatelja“

Nastavni materijali koji su bili dostupni u štampanom izdanju na nekoliko hiljada stranica, sada su sažeti i nalaze se u TESLA tabletu koji ima mogućnost korišćenja 3G kartice i WiFi konekcije. Samim tim, priprema i rad sa decom, nastavnicima je znatno olakšan, jer pomoću novog tableta, vrlo lako se mogu pretražiti određeni delovi knjige, preuzeti ili dopuniti informacijama iz drugih izvora. Ovom prilikom, mts je pripremio „Školski paket“ po izuzetno povoljnoj ceni, u kojem je učenicima na raspolaganju 5GB za prenos podataka i tablet po ceni od 1 dinar. Paket će biti dostupan na svim prodajnim mestima, a svaki pretplatnik na taj školski paket dobija i gratis godišnji aktivacioni kod za portal „Maša i Raša“.

Povezana vest:  Jahu menja naziv u Altaba