Samsung Gear VR Galaxy devices

Samsung i Oculus predstavljaju prvu verziju Gear VR uređaja za široku potrošnju

Prvi Gear VR uređaj kompanije Samsung namenjen potrošačima kompatibilan je sa još većim brojem pametnih telefona, uključujući i Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, S6 i S6 edge. Najnovije izdanje Gear VR u potpunosti koristi mogućnosti super AMOLED ekrana ovih uređaja da prenese boju, bistrinu i performanse koje su neophodne za odličan doživljaj virtuelne stvarnosti.

„Samsung nastoji da potrošačima omogući da uživaju u različitim sadržajima na mobilnim uređajima, pa Gear VR Innovator Edition, koji je na tržište stigao prošle godine, upravo to i nudi“, izjavio je JK Šin, generalni direktor i predsednik Divizije za mobilne i IT uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Mi vidimo virtuelnu stvarnost kao narednu računarsku platformu i veoma smo srećni zbog toga što smo se udružili sa kompanijom Oculus u radu na Gear VR uređaju, kako bismo postavili standarde VR na mobilnim uređajima i doneli potrošačima ovaj revolucionarni proizvod“.

Povezana vest:  Predstavljen HONOR Band 6 - veći ekran i napredne funkcije za nadzor zdravlja

Samsung Gear VR je za 22 odsto lakši od prethodnog uređaja, Gear VR Innovator Edition, a ima i nove jastučiće od sunđeraste pene kako bi bio što udobniji za nošenje. Uz to, taktilna ploča Gear VR je unapređena, omogućava bolju kontrolu uz istovremeno uživanje u bogatom izboru filmova, igara, video snimaka od 360 stepeni i eksperimentalnih sadržaja dostupnih za Gear VR.

Povezana vest:  Uprkos tehničkim problemima prvog dana naručeno više od 600.000 iPhonea 4

„Zajedno sa kompanijom Samsung, postavili smo nove standarde na polju virtuelne stvarnosti i stvorili najbolje iskustvo VR na mobilnim uređajima koje je u ovom trenutku dostupno“, izjavio je Brendan Irajb, generalni direktor kompanije Oculus. „Uz Gear VR, ljudi igraju VR igre u koje mogu u potpunosti da se užive, dele iskustva putem video snimaka od 360 stepeni i teleportuju se na različita mesta širom sveta preko fotografija i video snimaka – i to je početak onoga što je moguće sa mobilnim VR uređajima“.

Samsung Gear VR će biti dostupan ove jeseni u ledeno beloj boji. Za detaljnije informacije i slike proizvoda, molimo vas posetite www.samsungmobilepress.com.

Povezana vest:  HONOR 70 na IFA osvojio veliki broj nagrada

Samsung Gear VR specifikacije proizvoda
Dimenzije/težina 201,9 x 116,4 x 92,6 mm / 310g
Senzori Akcelerator, Žirometar, detekcija blizine (stavljanja/skidanja)
FOV
*“Field of View“, polje vidljivosti 96 stepeni
IPD pokrivenost 54 ~ 70 mm (fiksna sočiva)
Boja Ledeno bela
Kompatibilnost microUSB veza sa Galaxy Note 5, S6 edge+, S6, S6 edge

* Sve funkcije, odlike, specifikacije i druge informacije o proizvodima iznesene u ovom dokumentu uključujući, ali se ne ograničavajući na dobrobiti, dizajn, cene, komponente, performanse, dostupnost i sposobnosti proizvoda podložni su promenama bez prethodnog obaveštenja ili obaveza.