Canon ME20F-SH

Canon otkriva nove mogućnosti u svetu slike na događaju EXPO Paris 2015

Kompanija Canon, lider u oblasti grafičkih rešenja, danas otvara EXPO 2015 u Parizu. Na ovom globalnom događaju koji se održava jednom u pet godina, kompanija će otkriti svoje strateške prioritete i prikazati uzbudljive tehnologije koje pomeraju granice mogućeg u svetu slike – danas, sutra i u budućnosti.

Canon na događaju EXPO 2015 pokazuje kako se svet slike brzo proširuje u doba Interneta stvari (Internet of Things – IoT). U budućnosti će gotovo sve stvari biti povezane pomoću pametnih uređaja koji će zavisiti od ugrađenih kamera ili senzora i podataka koje prikupe. Kao rezultat, Canon predviđa da će Internet stvari najvećim delom zavisiti od „Slika stvari“ („Imaging of Things“).

Da bi pružio nove mogućnosti u svetu slike, Canon izgrađuje mrežu Canonovih kompanija – ekosistem osmišljen da bi iskoristio inovacije i kreativne talente iz različitih regiona.

Fujio Mitarai, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Canon Inc., pre uvodnog govora na događaju Canon EXPO Paris 2015, kaže: „Oduševljen sam što mogu da poželim dobrodošlicu našim cenjenim partnerima i kupcima danas u Parizu i da objasnim moju viziju budućeg Canona, u kome oživljavaju regionalna međuzavisnost i međunarodna saradnja.“

U novoj mreži kompanija, svako regionalno sedište upravljaće lokalnim istraživanjem i razvojem, proizvodnjom kao i uslugama i podrškom prilagođenim specifičnostima pojedinog tržišta. Evropa će se fokusirati na štampu i mrežni video-nadzor (network video surveillance – NVS). Canon je već sakupio snažne vođe u tim poslovnim područjima kao što su Océ, Axis i Milestone Systems. Kao rezultat, pored svog svetskog ugleda u fotoaparatima, Canon je danas najveći proizvođač rešenja za štampu i sistema za mrežni video-nadzor na svetu.

Povezana vest:  TELENOR KLIK - LAKO I BESPLATNO DO INTERNETA NA TELEFONU

Rokus van Iperen, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Canon zadužen za Evropu, Bliski Istok i Afriku, dodaje: „Uzbuđeni smo ogromnim prilikama koje pružaju promene na tržištu i verujemo da u budućnosti svaka slika treba da bude povezana s Canonom. Bez obzira da li se radi o beleženju slike, snimanju, spremanju, uređivanju ili štampi, želimo u tome da imamo svoju ulogu i izgrađujemo poslovanje kako bismo to i postigli.“

Primeri koji pokazuju kako Canon podstiče budući rast poslovanja u regionu EMEA, istovremeno koristeći svoje snažne pozicije na osnovnim tržištima uključuju:
NVS – Spoj Canona, Axisa i Milestonea donosi nadopunjujuće tehnologije i rešenja koja odgovaraju na sve veće potrebe društva za nadzorom. Revolucionarna nova rešenja poput konceptualne mrežne kamere visoke osetljivosti s ultra-telefoto objektivom koju Canon demonstrira na EXPO-u, pokazuju što je moguće na tržištu sigurnosnih rešenja i izvan njega.
3D ispis – Kao prvi korak na ovom mladom, ali obećavajućem tržištu, Canon je sklopio partnerstvo u Evropi s kompanijom 3D Systems. Za korisnike iz sektora proizvodnje, arhitekture, obrazovanja i inženjeringa, Canon će ponuditi rešenja koja pružaju pametno usklađivanje između podataka, beleženja slike i izlaza slike.
Grafičke umetnosti – Canon nastavlja da ulaže u tehnologije digitalne štampe da bi omogućio povoljnu štampu na zahtev u sve složenijim primenama. Na primer, Océ Colorwave 910, najbrži digitalni štampač širokog formata u boji na tržištu, na EXPO-u će demonstrirati ispis postera u boji velikom brzinom.

Povezana vest:  Predstavljen HTC U12 life koji pruža impresivno iskustvo uz neverovatnu vrednost

B2B rešenja i usluge – Canonova rešenja za B2B (business-to-business – poslovanje s kompanijama) izrađena su da bi odgovorila na zahteve specifičnih vertikalnih segmenata kao što su finansijske usluge, osiguranje, proizvodnja ili zdravstvo. Canon na EXPO-u demonstrira što je sve moguće u područjima kao što su upravljanje dokumentima, upravljanje podacima i upravljanje marketinškim komunikacijama, sustemima kao što je PRISMAdirect, pokazujući kako se radni tok može poboljšati da bi se značajno pojednostavila produkcija.
Digitalne usluge za potrošače – Canon izrađuje ekosistem proizvoda i usluga za svaki korak putovanja slike. Glavne inicijative uključuju kompanijin servis za spremaje slika u oblaku irista, porofičnu aplikaciju Lifecake te hdbook EZ – novu aplikaciju za pametne telefone koja inteligentno bira najbolje slike iz zbirki fotografija i video-zapisa i automatski stvara personalizovani album.

Povezana vest:  Nokia broj jedan ved deceniju na listi kompanije Greenpeace

Tehnološki noviteti na događaju Canon EXPO Paris 2015

Canon u Parizu prikazuje mnogo naprednih grafičkih tehnoloških koncepata, uključujući:
CMOS senzor od 250 megapiksela što je najveći broj piksela za ovu veličinu senzora. Ugrađen u fotoaparat, novi senzor može da zabeleži natpis na avionu udaljenom 18 kilometara, znatno dalje u odnosu na ono što može da vidi ljudsko oko
Mrežna kamera s novim ultratelefoto objektivom koja postiže svetlinu osam puta veću od konvencionalnih objektiva, što prvi put omogućava noćno snimanje bez korišćenja infracrvene rasvete
Koncept pod nazivom Inteligentne slike za život, koji omogućava ljudima da dele i štampaju fotografije s interaktivnog stola u dnevnom boravku na jednostavan način, stavljanjem predmeta kao što je omiljena dečja igračka na sto
Niz slikovnih tehnologija za budućnost ultravisoke definicije, uključujući demonstracije 8K fotoaparata, ekrana i projektora
Korisnici koji nisu u mogućnosti uživo da posete Canon EXPO mogu da dožive tehnološke koncepte i grafička rešenja virtuelno i pročitaju sve o najvažnijim trenucima ovog događaja na adresi http://www.canon-europe.com/expo.