New printing apps

Samsung aplikacijama do pametnijeg štampanja

Samsung je predstavio dve nove Android aplikacije za štampu, Dynamic Workflow i RemoteCall, osmišljene tako da unaprede produktivnost i kompanijama smanje operativne troškove. Ove aplikacije će korisnici moći da preuzmu i instaliraju kroz tzv. Smart UX Centar, Samsungov korisnički interfejs za Smart MultiXPress multifunkcionalne štampače. Ovi novi alati štede vreme korisnicima tako što u jednom koraku prihvataju i obrađuju različite zadatke za različite dokumente, a sistemskim inženjerima omogućavaju daljinsko povezivanje sa štampačem ukoliko se javi potreba za otklanjanjem poteškoća u radu.

„Moderne prenosive tehnologije mogu mnogo toga da ponude u poslovnom okruženju, a mi stvaramo novi ekosistem za štampu zasnovan upravo na tom konceptu,“ izjavio je David SV Song, viši potpredsednik Divizije rešenja za štampu u kompaniji Samsung Electronics. „Smart UX Centar i sve aplikacije koje mi za njega razvijamo doneće kompatibilnost štampača i Android sistema, što će korisnicima ponuditi veću pokretljivost i bolje povezivanje.“

Povezana vest:  Društvene mreže su najopasnija virtuelna „igrališta" za decu

Aplikacija Dynamic Workflow omogućava korisnicima da stvore i svojim potrebama prilagode tok radnih zadataka kroz više aplikacija istovremeno. Na primer, primenom ovih aplikacija, korisnici mogu da integrišu više zadataka, kao što su skeniranje, optičko čitanje teksta i distribucija dokumenata u jedinstveni tok rada, koji zatim može da se sačuva za buduću upotrebu kao prečica koja zahteva samo jedan klik.

Povezana vest:  Kvalitetno pranje i ušteda energije uz Samsung Eco Bubble veš mašine

RemoteCall je aplikacija koja se plaća, a koja povezuje štampač krajnjeg korisnika sa servisnim sistemom inženjera za potrebe dijagnostike i rešavanja problema. Preko ove veze sa udaljene lokacije, inženjer može da kontroliše ekran korisnikovog Smart UX Centra i da provede korisnika kroz proces otkrivanja problema. Inženjeri takođe mogu da se priključe na PC korisnika u cilju otkrivanja problema. Servis sa udaljene lokacije štedi vreme i troškove i krajnjim korisnicima i Samsungovim partnerima, na taj način što svodi terenske servisne posete na najmanju moguću meru.

Svakog meseca, Samsung objavljuje nove aplikacije i vidžete za Smart UX Centar. Ovaj centar je jedan od Samsungovih projekata u okviru tzv. interneta stvari (Internet of Things), koji međusobno približava različite mobilne tehnologije, unapređujući iskustvo rada u svakoj kancelariji. On zaokružuje ekosistem za štampu u jednoj kancelariji, omogućavajuči korisnicima da lako i jednostavno prelaze sa jednog uređaja na drugi.

Povezana vest:  Stefan Milivojević „PES šampion 2017“

„Donosimo iskustvo Smart UX Centra na mobilne uređaje korisnika, kako bismo se uklopili u njihov BYOD (bring your own technology – donesi svoj sopstveni uređaj) način života, u svetu koji postaje sve mobilniji“, zaključio je Song. „Štampa ne mora više da se obavlja u kancelariji već gde god se korisnik nalazi.“

Za više informacija o Samsung Smart UX aplikacijama, posetite printingapps.samsung.com/apps