fabio kapelo 1 engleska

Kapelo: Morinjo mora da shvati šta se dogodilo

Bivši selektor Engleske Fabio Kapelo rekao je danas da otpušteni trener Čelsija Žoze Morinjo nije bio u stanju da shvati neuspehe svoje ekipe, ali da ima razumevanja za teškoće trenera koji se posle odredjenog vremena vraćaju u klubove.
Čelsi i Morinjo su danas sporazumno raskinuli ugovor zbog loših rezultata. Portugalac se 2013. godine vratio u londonski klub u kojem je radio od 2004. do 2007. godine.
Kapelo je za pet godina u Milanu osvojio četiri šampionske titule i Ligu šampiona, ali je za vreme njegovog drugog mandata ekipa završila sezonu na 10. mestu na tabeli.
Bivši selektor Engleske i Rusije rekao je da Morinja smatra „jednim od najboljih trenera na svetu“.
-Mislim da je Morinjo jedan od najboljih svetskih trenera, ali mora da shvati šta se zaista dogodilo, zbog čega igrači nisu igrali kao prošle godine kada je osvojena titula – rekao je Kapelo, preneli su italijanski mediji.
-Shvatam da je Morinju bilo teško da ponovi uspehe iz prošle sezone ali i iz prvog mandata, pošto sam i ja proveo takav period u Milanu po povratku. Teško je kada morate da igrate utakmice a vidite da igrači nisu isti oni kojih se sećate od ranije. To je zaista teško – dodao je Kapelo.
Mediji spekulišu o Morinjovim naslednicima na klupi Čelsija, a najozbiljniji kandidati su bivši trener „plavaca“ Gus Hidink i trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola.

Povezana vest:  Siti nije prijavio Jovetića za Ligu šampiona