HDR-CX625 fotografija br. 1

Sačuvajte dragocene uspomene u 4K rezoluciji sa novim Sony Handycam kamkorderima

Prvi, nespretni koraci deteta, novogodišnja predstava u školi, diplomiranje ili sudbonosno „da“, posebni su trenuci i drage uspomene kojih se uvek rado sećamo. Novi Sony Handycam kamkorderi omogućavaju vam da se kroz spektakularni 4K prikaz vratite u važne životne događaje i ponovo ih proživite ili podelite sa prijateljima.

Vodeći model nove serije Sony kamkordera je 4K Handycam FDR-AX53 čiji kvalitet slike i zvuka oduzima dah. Ovaj model poseduje novi Exmor R CMOS senzor sa približno 1,6 puta većim pikselima, što ga čini osetljivijim u odnosno na prethodne modele. Time se postiže visoka rezolucija i veća jasnoća video zapisa, čak i ukoliko snimate pri slabom osvetljenju. Kamkorder poseduje i novi telefoto ZEISS objektiv od 26,8mm koji nudi izuzetan opseg optičkog zuma od 20x. Model FDR-AX53 pruža i Clear Image Zoom od 30x (4K)/ 40x (FHD), za prelepe krupne kadrove koje ne želite da propustite.
Zahvaljujući unapređenim elementima asferičnog sočiva (AA) i ED (izuzetno niska disperzija) tehnologiji stakla, hromatska aberacija je značajno umanjena, što omogućava precizniji prikaz boja. Višeslojni ZEISS T* premaz umanjuje neželjene refleksije poput tzv. flare i ghosting efekata, za oštriji i jasniji prikaz čak i pri snimanju na jarkom svetlu.

Povezana vest:  Samsung otvara „Mesta za Galaxy iskustvo“ i poziva ljubitelje u novu Galaxy AI eru

Ovaj model je prvi kamkorder sa unapređenim Sony sistemom Balance Optical SteadyShot za stabilizaciju slike po pet osa koji omogućava stabilne i oštre snimke iz ruke, u pokretu, kao i snimanje krupnih kadrova. Zahvaljujući Intelligent Active režimu, podrhtavanje kamere je u velikoj meri umanjeno, čak i kada želite da zabeležite video zapis HD kvaliteta dok trčite.

Model FDR-AX53 koristi XAVC S format za snimanje u 4K rezoluciji neverovatnom brzinom protoka bitova od 100Mbps zahvaljujući kome ćete biti u prilici da zabeležite izuzetan nivo detalja, od prskanja vode do svetlucavih konfeta. Ovaj kamkorder poseduje i Fast Intelligent autofokus, prisutan i kod fotoaparata α7S II, koji optimizacijom komunikacije između objektiva i procesora postiže za 40 odsto veću brzinu u odnosu na prethodne modele (FDR-AXP33/FDR-AX33) i još preciznije fotografisanje subjekta.

Za realističan zvuk video zapisa pobrinuće se nova struktura mikrofona koja beleži zvuk iz pet pravaca, smanjuje nivo buke za 40 odsto i postiže dvostruko bolji stereo zvuk u odnosu na modele FDR-AXP33 i FDR-AX33. Stereo zvuk se snima preko 5.1-kanalnog mikrofona u dva kanala u XAVC S 4K/HD formatu, dok se okružujući zvuk snima u 5.1 kanala u AVCHD formatu. Osim toga, na raspolaganju je funkcija My Voice Canceling koja stišava glas korisnika tokom snimanja.
Ovaj kamkorder je prvi iz Handycam serije koji može da beleži video zapise brzinom od 100 kadrova u sekundi u Full HD formatu, koje kasnije možete obraditi pomoću besplatnog softvera PlayMemories Home.
Model FDR-AX53 poseduje brojne opcije koje obezbeđuju veću prilagodljivost pri snimanju, uključujući manuelni prsten i taster na koji mogu biti alocirane funkcije kao što su uvećanje, fokus i ekspozicija, kao i elektronsko tražilo (EVF), koji omogućavaju korisnicima da lako komponuju scene. Za veću kontrolu pri montaži, iskusni korisnici ceniće vremenske i korisničke oznake (Time Code/User Bit).
Kako biste sa svojim najdražima uživali u porodičnim filmovima, uz pomoć HDMI priključka možete reprodukovati 4K sadržaj na televizoru kompatibilnim sa ovom rezolucijom, ili ga konvertovati u Full HD format za HD televizor.
Kompanija Sony predstavila je još dva modela Handycam kamkordera, HDR-CX625 i HDR-CX450, koji takođe nude širok ugao od 26,8mm za beleženje nezaboravnih trenutaka u svakoj situaciji. Za izuzetno detaljne snimke bez zamućenja, model HDR-CX625 koristi Balanced Optical SteadyShot za stabilizaciju slike po pet osa i Intelligent Active režim , dok model HDR-CX450 koristi Optical SteadyShot stabilizaciju po pet osa sa pomenutim režimom.
Ovi uređaji omogućavaju snimanje u XAVC S formatu brzine protoka bitova od 50Mbps, a poseduju i Fast Intelligent autofokus. Sa 5.1-kanalnim surround mikrofonom i funkcijom My Voice Canceling, garantovan je i odličan kvalitet zvuka.
Korišćenjem besplatnog Sony PlayMemories Home softvera, možete da uređujete i montirate svoje snimke, dok vam funkcija Time-lapse Capture nudi mogućnost kreiranja time-lapse klipova visokog kvaliteta, za moćne scene u 4K rezoluciji na modelu FDR-AX53, odnosno HD rezoluciji na modelima HDR-CX625 i HDR-CX450.
Kako biste u akciju uključili i drage osobe koje su daleko, svi novi Handycam modeli nude prenos HD video snimaka i zvuka uživo preko bežične veze pomoću funkcije USTREAM. Novi uređaji takođe poseduju i funkciju za montažu Highlight Movie Maker koja automatski bira ključne momente kao što su smeh ili krupni kadrovi i montira ih u kratke klipove bez potrebe za naknadnom obradom. Film možete doraditi prelaznim efektima i pozadinskom muzikom, a kasnije ga jednostavno podeliti na društvenim mrežama u MP4 formatu.
Novi Sony 4K Handycam kamkorder biće dostupan u Evropi od marta 2016. godine, a HD kamkorderi od sredine februara iste godine.

Povezana vest:  Beč: novi metod - fluorescentne boje iz „ekspres lonca“