HDR-AS50 lifestyle fotografija br. 1

Sony predstavio uređaje za svaku priliku na CES-u

Posetioci međunarodnog sajma potrošačke elektronike CES u Las Vegasu biće u prilici da ovog januara vide najnovije Sony inovacije koje će se naći u prodaji tokom 2016. godine.
„Jasno je da su temelji naše filozofije i strategije postavljeni tako da Sony učinimo još snažnijom, boljom i profitabilnijom kompanijom. To se vidi iz radoznalosti koja pokreće našu strast za suočavanjem sa izazovima, naše posvećenosti kreativnosti, kao i odluka usmerenih na očuvanje jedinstvenosti kompanije. Naš glavni fokus i cilj poslovanja biće kando, princip da svojim proizvodima iznova oduševljavamo korisnike“, naglasio je Kazuo Hirai, predsednik i generalni direktor Sony korporacije, na konferenciji za medije održanoj pre početka sajma.
Kompanija Sony će, između ostalog, predstaviti nove 4K BRAVIA televizore, jedinstvene po izgledu i performansama, širok asortiman audio uređaja, kao i uređaje za digitalno snimanje koji omogućavaju beleženje nezaboravnih trenutaka sa izuzetnim nivoom detalja. Ovogodišnji sajam obeležiće i uređaji Life Space UX serije koji se idealno uklapaju u svaki životni prostor i redefinišu vaše iskustvo zabave.
4K BRAVIA televizori
Za još realističniju sliku, kompanija Sony uparila je kristalno jasnu 4K tehnologiju i HDR (High Dynamic Range) tehniku prikaza koja omogućava veću osvetljenost, jači kontrast i živopisnije boje. Od ove godine, BRAVIA televizori koji će biti u mogućnosti da u potpunosti iskoriste potencijal 4K HDR sadržaja biće označeni logotipom „4K HDR“, kako bi se dodatno istakle njihove performanse.
Serija XD93 BRAVIA 4K LCD televizora poseduje novu Sony Slim Backlight Drive tehnologiju rešetkastog pozadinskog osvetljenja, koje je do sada bilo dostupno samo na televizorima sa Full-Array LED pozadinskim osvetljenjem. U kombinaciji sa TRILUMINOS ekranom i X-tended Dynamic Range PRO tehnologijom koja pojačava kontrast, ovi televizori pružaju jarke najsvetlije nijanse, dublji prikaz crne i bogatu paletu širokog opsega boja. Poput umetničkog dela koje krasi vaš dnevni boravak, modeli iz XD93 BRAVIA serije su izuzetno tanki, a postavljeni na zid izgledaju kao da su u ravni sa njim. Takođe, ova serija nudi i novo intuitivno iskustvo gledanja, sa vrhunskim korisničkim interfejsom i glasovnom pretragom koja vas samo jednim klikom ili komandom deli od raznovrsnog sadržaja.
Kompanija Sony će na CES sajmu predstaviti i Backlight Master Drive, sledeću generaciju tehnologije pozadinskog osvetljenja. Ova tehnologija još više pojačava osvetljenje i kontrast, kako bi istinski dostigla pun 4K HDR potencijal. Demonstracija Backlight Master Drive tehnologije biće praćena prototipom veličine 85 inča koji postiže precizno poboljšanje pozadinskog osvetljenja pomoću gusto raspoređenih LED dioda. U kombinaciji sa X-tended Dynamic Range PRO tehnologijom, Master Drive tehnologija dostiže neverovatan dinamički opseg, za još realističniju i dublju sliku, prikaz bogate palete nijansi crne boje i zadivljujuće osvetljenje od 4000 nita.
Na održanoj konferenciji za medije predstavljena je i ULTRA, nova aplikacija kompanije Sony Pictures Home Entertainment koja će ove godine biti dostupna u SAD-u. Uz pomoć ove aplikacije moguća je kupovina i strimovanje filmova i serija 4K HDR kvaliteta, uključujući filmske klasike ili najnovije naslove iz Sony Pictures digitalne biblioteke.
Audio uređaji
Na CES sajmu biće predstavljeni novi h.ear uređaji, koji ne samo da pružaju neverovatno jasan zvuk visoke rezolucije, već predstavljaju i efektan modni detalj zahvaljujući upečatljivom dizajnu i jarkim bojama. U ponudi će se naći h.ear go, prenosivi bežični zvučnik, kao i bežične slušalice h.ear on NC i h.ear in.
Osim toga, u ponudi su i novi uređaji popularne serije EXTRA BASS (XB) – slušalice MDR-XB650BT, bežični zvučnici SRS-XB3 i SRS-XB2, kao i audio sistem velike snage GTK-XB7, koji pružaju moćan zvuk uz nezaobilazan užitak u uzbudljivom basu.
Neki od novih audio uređaja kompanije Sony sadrže i opciju Wireless Surround koja omogućava da bežično povežete*1 Sony trake sa zvučnicima i bežične zvučnike*2.
EXTRA BASS i h.ear serija dizajnirane su tako da prenesu svaki detalj zvuka, a Sony će nastaviti da proširuje asortiman ovih uređaja, kako bi zadovoljio potrebe ljubitelja muzike širom sveta, sa najrazličitijim stilovima slušanja i muzičkim ukusima.
*1: Kompatibilni modeli su kućni bioskopi HT-NT5, HT-CT790 i HT-XT2, AV risiver STR-DN1070, h.ear go zvučnik, i bežični zvučnici SRS-ZR7 i SRS- ZR5.
*2: Unapređenje softvera je planirano za leto 2016. godine.
Novi Handycam i Action Cam uređaji

Povezana vest:  Nove Sony WF-1000XM3 slušalice sa vodećom funkcijom potiskivanja buke u industriji

Novi model 4K Handycam kamkordera FDR-AX53 poseduje ZEISS objektiv sa novim optičkim zumom od 20x, kao i senzor izuzetne osetljivosti sa 1,6 puta većim pikselima u poređenju sa 4K Handycam modelom FDR-AX33. Ovaj uređaj odlikuje Balanced Optical SteadyShot tehnologija stabilizacije slike, koja sprečava zamućenja kod širokih, kao i kod krupnih kadrova, za oštar prikaz u 4K rezoluciji čak i pri snimanju iz daljine. Takođe, model FDR-AX53 karakteriše i novi Fast Intelligent autofokus i nova struktura mikrofona koji verno beleži stereo zvuk i originalni audio sadržaj. U svakom pogledu, od jasnoće slike do kvaliteta zvuka, ovaj model pravi značajan korak unapred u odnosu na prethodne modele.

Povezana vest:  Savijena elegancija: Tehnološka čuda na ekranu Tecno Phantom V Flip 5G

Kompanija Sony predstavila je i HDR-CX675 HD Handycam kamkorder sa Balanced Optical SteadyShot tehnologijom i Intelligent Active režimom koji omogućavaju stabilizaciju slike po pet osa čak i dok snimate i trčite istovremeno. Ovaj uređaj, kao i kompaktniji i lakši model HDR-CX455, poseduju Fast Intelligent autofokus, dok za snimanje zvuka u visokom kvalitetu, model HDR-CX455 nudi 5.1-kanalni surround mikrofon.

Povezana vest:  Samsung HMD Odissey predstavlja najnovije Windows iskustvo mešovite realnosti

Serija Action Cam uređaja sa SteadyShot stabilizacijom slike dopunjena je modelom HDR-AS50R, koji poseduje i Live-View daljinski upravljač za intuitivno upravljanje uređajem i na daljinu. Ovaj model nudi i mogućnost kreiranja time-lapse klipova u 4K rezoluciji*1, kao i snimanja pod vodom na dubini do 60m, u kombinaciji sa namenskim kućištem. Uz novu Action Cam kameru, moći ćete jednostavno da zabeležite sve sportske i rekretivne aktivnosti i napravite uspomene kojih ćete se dugo sećati.

*1: Klip se kreira spajanjem fotografija u nizu napravljenih u fiksnim intervalima, korišćenjem softvera za montiranje kao što je Action Cam Movie Creator, verzija 5.0. ili novija (dostupna u januaru 2016. godine).

Serija Life Space UX uređaja

Uređaji iz linije Life Space UX suštinski će promeniti način na koji interagujete sa prostorom i doživljavate zabavni sadržaj.

Među nesvakidašnjim Sony uređajima iz ove serije je i LED Bulb zvučnik koji se može jednostavno zašrafiti u grlo obične sijalice za bežično uživanje u muzici, kao i prenosivi projektor ultra kratkog dometa u obliku kocke stranica 10cm, sa ugrađenim zvučnicima i baterijom. Ovaj projektor, uprkos svom kompaktnom telu, uspeva da na odgovarajućoj površini prikaže sliku veličine od 22 do 80 inča. Još jedna najavljena inovacija je Glass Sound zvučnik izrađen od organskog stakla u obliku cevi. Ovaj zvučnik ispuniće celu prostoriju kristalno čistim zvukom i toplim svetlom zahvaljujući ugrađenim LED lampicama.

Posetioci CES sajma će na Sony štandu moći da vide još novih uređaja iz različitih kategorija, među kojima su sportski gedžeti za praćenje fizioloških parametara kao što su Smart B-Trainer i Smart Tennis Sensor, BeautyExplorer sistem za analizu kože, kao i uređaji nastali kroz start-up projekte Sony inicijative Seed Acceleration Program.