kodak super 8

Kodak redizajnirao čuvenu Super 8 kameru

Kompanija „Kodak“ odlučila je da na tržište ponovo izbaci čuvenu Super 8 kameru, koju su za snimanje filmova koristili reditelji poput Stivena Spilberga (Steven Spielberg) i Džej Džej Abramsa (JJ Abrams), objavljeno je na sajtu Didžital spaj.
Novu verziju koja će, osim snimanja na filmskoj osmomilimetarskoj traci, moći da snima i digitalno, redizajnirao je Iv Bear (Yves BA©har). Bear je poznat po dizajnima za Ouya konzola za igrice, Jambox zvučnicima, Sodastream aparatima i raznim proizvodima za kompaniju Jawbone.
Kamera je predstavljena nedavno na Sajmu elektronike u Las Vegasu.
Džej Džej Abrams, koji je 2011. godine režirao film „Super 8“, rekao je za list Gardijan da je nova Super 8 kamera „ostvarenje sna“.
-Svaka tehnologija koja omogućava vizuelni način pripovedanja je uvek dobro prihvaćena, ali ništa nije toliko dobro kao filmska traka. Vest da ‘Kodak’ pravi potpuno novu Super 8 kameru je ostvarenje sna – rekao je Abrams, koji je Super 8 kameru počeo da koristi kao tinejdžer.
Kristofer Nolan, koji je takođe „odrastao s kamerom“, nije bio ništa manje uzbuđen.
-Vest da ‘Kodak’ omogućava sledećoj generaciji filmskih stvaralaca da ima pristup nadograđenoj i poboljšanoj verziji iste analogne tehnologije koja me je naterala da se prvi put zaljubim u filmsku umetnost, neverovatno je uzbudljiva – rekao je Nolan.
Očekuje se da će se kamera na tržištu pojaviti po ceni od 400 do 750 dolara.

Povezana vest:  Samsung predstavio prenosive SSD T3 uređaje za brzo, pouzdano eksterno čuvanje podataka

PHOTO: Patrick T. Fallon/Bloomberg via Getty Images