ThinkPad X1 tablet

Lenovo predstavlja modularni ThinkPad X1 tablet

Kompanija Lenovo predstavila je proširen i inovativan portfolio X1 proizvoda. Kreirana za korisnike koji razmišljaju unapred, ova serija sadrži nove uređaje kao što su neverovatno prilagodljivi ThinkPad X1 tablet sa jedinstvenim modularnim dizajnom, impresivni ThinkPad X1 Yoga sa OLED ekranom, kao i nagrađivani ThinkPad X1 Carbon koji je sada znatno tanji i lakši, i ojačaće položaj kompanije na tržištu ultrabook računara. Pored toga, korisnici desktop računara će biti prezadovoljni novim ThinkCentre X1 „all-in-one“ računarom, neizostavnim delom svake kancelarije koji pruža vrhunske performanse.

Kreiran za korisnike koji razmišljaju unapred

Modularni dizajn ThinkPad X1 tableta pruža korisnicima nešto što nijedan drugi tablet ne može – dodatnu funkcionalnost jednostavnim dodavanjem opcionih modula:

• Treba vam jača baterija? Productivity modul povećava kapacitet baterije i do 15 sati
• Želite da prezentujete nešto? Prezenter modul sadrži projektor i HDMI ulaz
• Kreirate 3D projekte? Dodajte 3D Imaging modul koji sadrži Intel RealSense kameru

ThinkPad tastatura sa numeričkim delom sa čuvenom funkcijom TrackPoint ima tri podesiva ugla za kucanje i podseća na klasičnu ThinkPad tastaturu. Tastatura i tablet zajedno su teški samo 1,1 kg što čini ovaj uređaj izuzetno laganim. Pored toga, ovo je prvi Windows tablet sa LTE naprednom podrškom koja omogućuje brzu povezanost na praktično svakom mestu. ThinkPad X1 tablet takođe ima i zadnji panel koji može biti uklonjen radi lakšeg servisiranja ili nadogradnje.

ThinkPad X1 Yoga je neverovatno tanak sa samo 1,68 cm a težak je tek 1,27 kg. To je takođe prvi konvertiblni laptop na svetu koji ima opcioni Samsung OLED ekran koji prikazuje izuzetno čiste i intenzivne boje, kao i dublje nijanse crne boje. Sa patentiranom tehnologijom tastature čiji dugmići se uvlače kada je uređaj u tablet režimu, X1 Yoga takođe sadrži i olovku koja je idealna za pisanje beležaka direktno na veb stranici pomoću Microsoft Edge pretraživača. Olovka takođe ima svoje mesto na računaru kako je korisnici ne bi izgubili.

Povezana vest:  Lollipop operativni sistem prvo na LG G3 telefonu

ThinkPad X1 Carbon nastavlja da se ističe od konkurencije kao najlakši 14-inčni poslovni ultrabook računar na svetu. Kao jedan od najprefinjenijih i elegantnijih notebook računara na tržištu, X1 Carbon je tanji, lakši i snažniji od svih prethodnih modela. Sa fokusom na realne želje i potrebe korisnika, promenili smo dizajn uređaja i uneli značajne promene, kao što je veći izbor ekrana, povećana memorija, skladišni kapacitet, i bolja povezanost, i učinili smo X1 Carbon znatno lakšim, pa je sada težak samo 1,17 kg.

Korisnici očekuju od kompanije Lenovo da nastavi da prevazilazi granice i upravo ih ThinkPad X1 serija neće ostaviti ravnodušnim. Kreirana kao kombinacija performansi, povezanosti i bezbednosti, ThinkPad X1 linija proizvoda je kreirana za korisnike koji razmišljaju unapred:

• Do 1TB Samsung M.2 NVMe SSD skladišnog prostora omogućuje i do pet puta veću brzinu u odnosu na standardni SATA SSD hard disk.
• Povezanost korporativnog kvaliteta sa Qualcomm® Snapdragon™ X7 LTE modemom koji podržava brzinu protoka i do 300 Mbps.
• Brza i bezbedna WiGig bazna stanica za bežično okruženje
• Čitač otisaka prstiju kao i Trusted Platform Module (TPM) bezbednosni čip pružaju dodatnu sigurnost
• Uređaji su bili izloženi rigoroznim testovima izdržljivosti i pokazali su zavidne rezultate na više od 200 različitih Lenovo testova

Povezana vest:  Brza servisna podrška za Samsung televizore

ThinkPad X1 linija proizvoda takođe sadrži i niz perifernih uređaja koji su kreirani sa ciljem da pojačaju korisničko iskustvo:
• ThinkPad X1 bežični miš jeste tanak i lagan miš sa dvostrukim režimom rada koji je optimalan za putovanja. Kada okrenete miš, možete ga koristiti kao integrisan tačped za jednostavno pregledanje slajdova.
• ThinkPad X1 slušalice je optimizovao Dolby za kompletnu X1 seriju i one su opremljene dvostrukim drajverima za poboljšano iskustvo prilikom poziva, slušanja muzike ili gledanja filmova.
• X1 futrola, sa mekanim enterijerom i jednostavnim magnetnim poklopcem predstavlja savršen vid transporta za vaš X1 Carbon ili X1 Yoga uređaj.
• ThinkPad 65W Micro Adapter je 58 odsto manji i 50 odsto lakši od standardnog adaptera za napajanje i idealan je saputnik za vaš ThinkPad X1 Carbon i X1 Yoga uređaj.

Desktop računar budućnosti

ThinkCentre X1 AIO računar je elegantno dizajniran i tanak je samo 11mm, što ga čini jednim od najtanjih desktop računara na svetu. Kvalitetan 23,8- inčni anti-glare ekran obezbeđuje korisnicima čistu sliku iz bilo kog ugla, uprkos izuzetno tankom okviru na kojem je ThinkCentre X1 napravljen. Dizajniran da izdrži nagomilavanje prašine, što može biti čest uzrok hardverskih kvarova na desktop računarima, ovaj višenamenski uređaj je testiran u komorama za prašinu i do 8 sati, što je ekvivalent desetogodišnjeg perioda u prosečnom kancelarijskom okruženju.

Povezana vest:  Uživajte u gledanju omiljenih serija na telefonu bez straha od prazne baterije

Ultra tanki ThinkVision X1 od samo 7,5 mm jeste prvi monitor na svetu koji je dobio TUV Eye-Comfort sertifikat. Sa 27-inčnim UltraHD anti-glare ekranom, ThinkVision X1 ima i brojne opcija za povezivanje kao što je USB C port.

Cene i dostupnost
ThinkPad X1 biće dostupan od fabruara i imaće početnu cenu od 899 američkih dolara.
Productivity modul biće dostupan od fabruara i imaće početnu cenu od 149 američkih dolara
Projector modul biće dostupan od maja i imaće početnu cenu od 279 američkih dolara
3D Imaging modul biće dostupan od maja i imaće početnu cenu od 149 američkih dolara
ThinkPad X1 Yoga biće dostupan od januara i imaće početnu cenu od 1499 američkih dolara. OLED modeli će biti dostupni od aprila. Cene za OLED modele biće poznate pre predstavljanja uređaja.
ThinkPad X1 Carbon biće dostupan od fabruara i imaće početnu cenu od 1299 američkih dolara
ThinkPad X1 bežični miš biće dostupan krajem januara i imaće početnu cenu od 69,99 američkih dolara
ThinkPad X1 slušalice biće dostupne od januara i imaće početnu cenu od 69,99 američkih dolara
ThinkPad X1 futrola biće dostupna od fabruara i imaće početnu cenu od 50 američkih dolara
ThinkPad 65W Micro Power Adapter biće dostupan tokom 2016. godine i imaće početnu cenu od 80 američkih dolara.
ThinkCentre X1 AIO biće dostupan od marta i imaće početnu cenu od 1029 američkih dolara
ThinkVision X1 biće dostupan od marta i imaće početnu cenu od 799 američkih dolara.