LG K10 Fotografija 2

LG K serija dostupna na tržištima širom sveta

Kompanija LG Electronics započela prodaju K serije smart telefona na ključnim tržištima u Evropi. Ova serija je najpre predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES), a za kompaniju LG je od velikog značaja jer obuhvata uređaje koji pružaju premium karakteristike po povoljnim cenama.

S obzirom na povoljnu cenu, K serija smart telefona dostupna je velikom broju korisnika, ali i pored toga istovremeno poseduje i vrhunski izgled i napredne funkcije kamere. Glossy pebble dizajn upotpunjen je novim 2.5D Arc staklom zarad besprekornog izgleda, a neravna površina pozadine telefona omogućava optimalno prianjanje, sprečavajući da uređaj ispadne iz ruke.

Povezana vest:  Canon obeležava proizvodnju 80-milionitog fotoaparata sa izmenjivim objektivima iz serije EOS

Model K10, koji se očekuje da stigne na tržište Srbije u prvom kvartalu ove godine, namenjen je mlađim korisnicima kako bi lakše razmenjivali sadržaj na društvenim mrežama. Ovaj telefon poseduje HD IN-Cell Touch ekran dijagonale 5.3 inča, ali i kameru vrhunskog kvaliteta, sa 13MP na zadnjoj i 8MP na prednjoj strani, kao i dugotrajnu bateriju jačine 2,300mAh.

Model K4 karakteriše ekran dijagonale 4.5 inča, kao i 8GB memorije i mogućnost LTE povezivanja. Ovaj smart telefon poseduje elegantan dizajn koji lako pristaje uz različite maske za telefon, pružajući udobnije i sigurnije držanje u ruci. Jedinstvena i prepoznatljiva kamera na K4 modelu u potpunosti je prilagođena korisniku, a karakterišu je i Gesture Shot i Flash for selfie funkcije, nasleđene iz G serije.

Povezana vest:  Početkom septembra novi logo kompanije Yahoo

„Telefoni sa naprednim funkcijama i pristupačnim cenama sve su traženiji. Najnovija K serija je specijalno dizajnirana kako bi korisnicima pružila vrhunski LG dizajn, ali i idealno korisničko iskustvo“, izjavio je Juno Cho, izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communication.

K10 ključne specifikacije:

Ekran: 5.3-inch HD In-cell Touch
Procesor:
LTE: 1.2GHz or 1.3GHz Quad-Core / 1.14GHz Octa-Core
3G: 1.3GHz Quad-Core
Kamera:
LTE: Zadnja 13MP / Prednja 8MP ili 5MP
3G: Zadnja 8MP / Prednja 8MP ili 5MP
Kamera:
RAM: 2GB / 1.5GB / 1GB
ROM: 16GB / 8GB
Baterija: 2,300mAh
Operativni sistem: Android 5.1 Lollipop
Veličina: 146.6 x 74.8 x 8.8mm
Mreža: LTE / 3G
Boje: Bela / Indigo / Zlatna
Ostalo: 2.5D Arc Glass / Gesture Shot / Tap and Shot / Gesture Interval Shot*

Povezana vest:  FIFA Svetsko prvenstvo 2018: Fanovi plaćali i do deset puta više za lažne karte

K4 ključne specifikacije:

Ekran: 4.5 inča FWVGA
Procesor: 1.0GHz Quad-Core
Kamera: Zadnja 5MP / prednja 2MP
Memorija: 1GB RAM / 8GB ROM
Baterija: 1,940mAh
Operacioni sistem: Android 5.1 Lollipop
Veličina: 131.9 x 66.7 x 8.9mm
Mreža: LTE
Boje: Bela / Indigo
Ostalo: Gesture Shot / flash for selfie