Novi-inovativni-UX-5.0-korisnicki-interfejs-za-LG-G5 Fotografija 1Novi, inovativni UX 5.0 korisnički interfejs za LG G5

Zvanična prodaja LG G5 smart telefona otpočela je prošle nedelje, a još jedna u nizu inovativnih karakteristika novog modela kompanije LG Electronics (LG) jeste i korisnički interfejs, LG UX 5.0. Kreiran zarad zabavnijeg i inovativnijeg iskustva, LG UX 5.0 nudi napredne funkcije i veće pogodnosti korisnicima G5 modela. Zasnovan na najnovijem Android Marshmallow operativnom sistemu, UX 5.0 je lak za korišćenje, unapređen, korisnički orijentisan i jednostavno se povezuje sa LG Friends portfoliom uređaja, zarad njihove optimalne kontrole.

„Kreirali smo novi interfejs na osnovu analize navika korisnika smart telefona. LG UX 5.0 i G5 stvoreni su da bi pružili inovativno korisničko iskustvo koje ispunjava potrebe naših najzahtevnijih korisnika“, izjavio je Juno Cho, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Korisnički orijentisan interfejs koji se lako povezuje sa LG Friends portfoliom
Jedna od najbitnijih karakteristika LG UX 5.0 interfejsa jeste LG Friends Manager, aplikacija koja omogućava korisnicima lako povezivanje i upravljanje LG Friends uređajima. LG Friends Manager intuitivno prepoznaje uređaje u blizini kako bi ih lakše povezao sa LG G5, instalirajući pritom sve potrebne aplikacije sa Google Play Store platforme. Bez gubljenja vremena na pretragu, uz LG Friends Manager aplikaciju, proces povezivanja LG G5 i LG Friends uređajima ne može biti jednostavniji.

Povezana vest:  Vip i Samsung predstavili Vip izazov3, jedinstveni konkurs za razvoj lokalno primenljivih mobilnih aplikacija

LG Friends Manager drugačije prikazuje svaki uređaj iz LG Friends portfolia. Kada se spoji sa 360 CAM kamerom, ekran će prikazati pregled fotografija, kao i dostupne režime rada. Album Friends Camera koji se nalazi u galeriji telefona omogućava korisnicima da kategoriziju i upravljaju sadržajem kreiranim uz pomoć uređaja iz Friends portfolia, kao što su 360 CAM i Rolling Bot.

Poboljšano korisničko iskustvo za snažan vizuelni doživljaj
Najveća prednost novog interfejsa jeste unapređena podrška za izuzetno moćnu LG G5 kameru. Slika i snimanje video zapisa predstavlja lakše je nego ikad, uz pomoć karakteristika kao što su:

Zoom In & Out – lako prebacivanje režima rada sa standardnog objektiva od 78 stepeni na širokougaoni objektiv od 135 stepeni, jednostavnim dodirom ekrana.

Auto Shot – ova funkcija predstavlja unapređenu verziju Gesture Shot funkcije, i omogućava kreiranje savršenih selfie fotografija s obzirom da omogućava prepoznavanje ljudskog lika u trenutku kada se pojavi u kadru.

Multi View – omogućava beleženje različitih uglova fotografije, koristeći u isto vreme prednju i zadnju kameru LG G5, kao i 360 CAM.

Povezana vest:  Jedinstvena Vip praznična pripejd promocija



360 Wallpaper – omogućava prikaz slika zabeleženih uz pomoć LG 360 CAM u vidu 360 panorame, dok fotografije mogu da se smenjuju zajedno sa promenom položaja telefona.

Pop out Picture – kombinuje dve fotografije zabeležene istovremeno uz pomoć standardnog i širokougaonog objektiva, kako bi kreirao picture-in-a-frame efekat.

Film Effect – skup filtera koji pružaju efekat analogne fotografije. Upotrebom Camera Preview opcije, postoji mogućnost odabira filtera, pre fotografisanja.

Korisnički orijentisan UX interfejs zarad lakšeg korišćenja
Kompanija LG unapredila je svoj korisnički interfejs koji sada poseduje nekoliko novih smart funkcija, kako bi korišćenje bilo jednostavno i lako. Neke od ovih funkcija su:

Novi početni meni – Kompanija LG kombinovala je početni meni sa App Drawer aplikacijom, a korisnici mogu preuzeti Home & App Drawer direktno iz menija za podešavanja.

LG Health – Unapređena LG Health funkcija nudi početni, kao i napredni režim rada, u zavisnosti od profila korisnika. Korisnici mogu najpre da počnu sa režimom za početnike, nakon čega mogu da se prebace na napredni režim, kada dostignu određeni nivo aktivnosti.

Always-on funkcija – Kako bi se izbegle muke aktiviranja ekrana radi provere tačnog vremena, sa always-on funkcijom, sve ključne informacije, uključujući datum i obaveštenja prikazuju se na ekranu u svakom trenutku.

Povezana vest:  Kaspersky Lab: Koja deca neće dobiti poklon za božićne i novogodišnje praznike?

Smart Doctor funkcija – G5 radi na optimalnom nivou uz pomoć rešenja i saveta zasnovanih na korisničkim navikama.

World Clock funkcija – unapređen atraktivnim grafičkim korisničkim interfejsom, ovaj pametni sat prikazuje vreme u odabranim gradovima širom sveta i momentalno ga sinhronizuje sa lokalnim vremenom koje je podešeno.

File Manager funkcija – korišćenje G5 modela sada je lako kao korišćenje računara, sa direktnim pristupom folderima ili fajlovima koji se nalaze u vrhu. Uz pomoć novog filtera, pretraga dokumenata, video zapisa i slika nikad nije bila lakša.

Quick Help funkcija – ova fukcija omogućava da odgovori na sva pitanja u vezi G5 modela budu brzo i lako prosleđeni na korisničku e-mail adresu.

LG Backup – LG Backup i NFC tehnologija omogućavaju lakši povraćaj podataka sa drugih android telefona, kao i čuvanje konverzacija sa omiljene messenger aplikacije.

Diverse Security Method – zarad dodatne bezbednosti podataka, osim popularne Knock Code funkcije, kompanija LG omogućila je i finger-print opciju preciznog prepoznavanja otiska prsta.