Samsung, svetski partner Olimpijade u kategoriji opreme za bežične komunikacije, objavio je film „Snovi Vanuatua“ („Vanuatu Dreams“) film za virtuelnu realnost (VR) od 360 stepeni. Na ovaj na način gledaocima je omogućeno da koristeći Samsung Galaxy pametne telefone i Samsung Gear VR uređaj koji pokreće Oculus, iskuse olimpijsku odbojku na pesku realističnije nego ikad. Ovaj film je sa VR sadržajima razvijen za Olimpijske igre u Riu 2016, a sada je dostupan preko interneta i u VR tehnici preko Samsung Milk VR aplikacije, Samsungovog premijum servisa za sadržaje virtuelne stvarnosti.

Povezana vest:  Šestostruki šampion formule 1 Luis Hamilton proglašen za ambasadora brenda LG Signature

Oskarovac Morgan Nevil bio je kreativni konsultant na filmu „Snovi Vanuatua“, koji dopunjava Samsungov nedavno objavljeni kratki dokumentarni film “Šansa da se borim”. Ovaj dokumentarac, donosi do sada neviđen pogled na živote četvoro potencijalnih olimpijaca iz zemalja širom sveta, dok se oni bore da savladaju prepreke kako bi ostvarili svoje snove da se takmiče na Olimpijskim igrama u Riu 2016. godine.

Povezana vest:  Gedžet koji će vam ulepšati leto – savršen SSD za ljubitelje putovanja

Novi VR film je usmeren na trening i pripreme dvoje sportista koji su predstavljeni u filmu „Šansa da se borim“ – dvojac odbojkašica na pesku, Miler Pata i Linlin Matauatu iz Vanuatua. Trominutni sadržaj vodi gledaoce kroz jedno neverovatno realistično iskustvo, na pohodu ove dve odbojkašice ka kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju 2016. Sadržaj je snimljen na lokacijama u zemlji iz koje potiču Miler i Linlin i rezultat je jedne od najintenzivnijih primena 360-stepenog usporenog snimanja u krupnom planu u istoriji virtuelne realnosti.

Povezana vest:  Vip pustio u rad prvu 4G+ mobilnu mrežu u Srbiji

Kao deo specijalizovane, detaljno razrađene strategije snimanja, kamera je postavljena na razdaljini od 25-30 cm od sportistkinja, ali tako da im ne ometa kretanje. Ovo omogućava gledaocima da osećaju da su toliko blizu dešavanja, kao što bi bili da se sami nalaze u toj situaciji; moći će da da vide svaki izraz lica Miler i Linlin, kao i pesak koji se podigne kada se one bace na loptu.