Svi oni kojima je fudbal u krvi, a koji se tokom održavanja Evropskog prvenstva u fudbalu u Francuskoj (od 10. juna do 10. jula) zateknu u Beču, nemaju razloga za brigu da će propustiti nešto od glavnog fudbalskog događaja sezone.

Kao što je to bio slučaj 2008. godine, kada su Austrija i Švajcarska udruženim snagama organizovale EP u fudbalu, tako će i ovog leta plato ispred gradske većnice Beča biti poprište zdušnog bodrenja momaka koji će braniti boje svojih država.

Povezana vest:  Futsal: Pobeda Srbije u prvom meču baraža za SP

Plato će biti pretvoren u navijačku arenu u kojoj će biti ispraćeni gotovo svi dueli 24 reprezentacije koje su izborile učešće na 15. po redu šampionatu Starog kontinenta.

Najveća navijačka arena u Austriji biće otvorena u danima kada su na programu utakmice od 11 časova prepodne do ponoći. Utakmice će biti prenošene na platnu veličine 100 kvadratnih metara, a za kompletan ugođaj pobrinuće se 26 gastronomskih kuća koje će služiti hranu i piće.

Povezana vest:  Leonardo: Stvarno sam verovao da možemo proći!

Bezbednost posetilaca biće na najvišem nivou, jer su predviđene stroge pristupne i bezbednosne kontrole. U danima kada nema utakmica na programu EP planirano je da se u navijačkoj areni organizuju pop koncerti.

Odmah po završetku EP u fudbalu, navijačka arena na platou ispred gradske većnice Beča ustupiće mesto čuvenom bečkom festivalu filmova pod otvorenim nebom.

Povezana vest:  Bejl: Došlo je vreme da Vels igra na velikom takmičenju

 

 

 

PHOTO:  PID/Christian Jobst