Zdravstvena komisija Olimpijskog komiteta Srbije organizovala je, u Olimpijskoj kući, drugi sastanak na temu Zika virusa i drugih javno zdravstvenih rizika, sa predstavnicima sportskih saveza olimpijskih sportova koji će imati svoje predstavnike na Olimpijskim igrama u Riju.

Učesnicima su se na sastnaku obratili Prof. dr Dragan Ilić direktor Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, koji se nalazi i na čelu koordinacionog tela koje se bavi aspektima infekcije Zika virusom, kao i šef kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Beogradu dr Miljana Grbić.

Povezana vest:  TELENOR I OKS POKLONILI OLIMPIJSKI SAT BEOGRADU, Sat će odbrojavati vreme do početka Olimpijskih igara u Londonu

Profesor Ilić i dr Grbić su informisali predstavnike saveza o najnovijim aspektima i preporukama vezanim za širenje, nastanak i prevenciju Zika Virusne infekcije. Na sastanku su iznete važeće preporuke u preventivi pre, za vreme i po povratku sa Olimpijskih igara.

Prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Zdravstvene komisije OKS i šef medicinskog tima Olimpijskog tima Srbije rekao je da će u julu biti održan i završni sastanak kada će svi kvalifikovani sportisti i članovi tima koji će putovati na Igre u Rijo biti direktno informisani od strane predstavike koordinacionog tela o svim merama koje je potrebno preduzeti u slučaju preventive Zika infekcijom, a da će potom dobiti i pisana uputsva i preporuke koordinacionog tela.

Povezana vest:  Francuska televizija upozorena zbog komentara na ZOI