Upozorenje FBI da bi svi trebalo da prekriju vebkamere na svojim kompjuterima kako bi sprečili da budu predmet špijuniranja danas je podržao i direktor FBI Džejms Komi, dodajući da je to „razumna stvar“ koju ljudi mogu da urade.

Ako vebkamera ostane otvorena, to znači da hakeri mogu da provale u nju i posmatraju sve što korisnici rade, tvrde eksperti za bezbednost, prenosi britanski „Independent“.

Povezana vest:  Moć i integritet rešenja Kaspersky Endpoint Security for Business potvrđen kroz “Common Criteria” sertifikat

Ranije ove godine, značaj tih tvrdnji potvrđen je pošto su se pojavile fotografije na kojima je Mark Zakerberg pokrio vebkameru na svom kompjuteru MacBook Pro.

Direktor FBI je rekao da sve kancelarije američke vlade prekrivaju vebkamere a da bi to trebalo da učine i obični građani.

„Ima nekih razumnih stvari koje bi trebalo da uradite, a to je jedna od njih“, poručio je Komi u vezi prekrivanja vebkamera.

Povezana vest:  Kaspresky Lab izveštaj otkriva: Tokom poslovnih putovanja češće bivaju ukradeni poslovni podaci nego novac