Bečka gradska kuća već deset godina je jednom godišnje centar gde se okupljaju ljubitelji video igrica. Ove godine jubilarna 10. manifestacija „Game City“ održava se od 23. do 25. septembra a očekuje se dolazak oko 80.000 zainteresovanih u želji da se informišu o najnovijim trendovima. Ove godine sve se vrti oko virtuelne realnosti (VR).

Povezana vest:  Ericsson predstavio umreženo autobusko stajalište

Od 2007. godine kada je ovaj događaj posetilo 25.000 zainteresovanih promenilo se dosta toga, kažu organizatori. Vremenom je „Game City“ postao najveći događaj koji se održava u bečkoj većnici a tzv. „gaming“-scena stigla je u središte društva i nije više izolovana. To potvrđuje i činjenica da studiji sa video igricama naprave više prometa nego firme holivudskih produkcija. Osim toga publika je pre deset godina bila uglavnom mlađa dok je danas prosečna starost 31 godina.

Povezana vest:  HP predstavlja pravi tablet za biznis korisnike

Ova manifestacija je započela kao reakcija na debatu o igricama ubica u Nemačkoj koja se vodila nakon masakra u Emsdetenu. Danas organizatori ovu manifestaciju predstavljaju više kao informativni skup za roditelje i decu.

Najveću oblast na ovom događaju čini zona gde austrijski i inostrani proizvođači softvera i hardvera predstavljaju svoje nove proizvode. Veliki fokus stavljen je na virtuelnu realnost tj. doživljaj video igrica kroz specijalni sistem naočara.

Povezana vest:  Sledeći korak kompanije Ericsson u M2M komunikaciji

PHOTO:  www.game-city.at