Posetioce centra lepih umetnosti „Guarnerius“ očekuje novi nastup u tradicionalnoj seriji koncerata „FMU i GUARNERIUS nagrađuju“, u okviru kojeg se predstavljaju najbolji studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu pod pokroviteljstvom Grada Beograda i kompanije Nelt. U subotu 24. septembra sa početkom u 20 časova, publici će se predstaviti kamerni sastav „Aratos“ trio, koji čine violinistkinja Katarina Popović, klarinetista Mihailo Somoran i pijanista Vanja Šćepanović a ulaz na koncert je slobodan.

Kroz saradnju biznisa i kulture, Nelt nastavlja sa podrškom mladim, talentovanim akademcima u građenju karijere, u okviru svog društveno odgovornog poslovanja. Zahvaljujući Neltu, više od 50 najtalentovanijih studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu u prethodne četiri sezone koncerata je imalo priliku da predstavi svoja umeća i muzička dostignuća u Centru lepih umetnosti „Guarnerius”  a u okviru petog ciklusa još 35 studenata sa katedri FMU imaće priliku da nastupi pred beogradskom publikom. Ukupno 21 mladi muzički talenat će nastupiti u okviru 11 koncerata u jesenjem delu ciklusa do kraja ove godine.

Povezana vest:  Mesto gde se ostvaruju snovi: Mala prodavnica čuda

Aratos trio je nastao 2014. godine kao ideja o popularizaciji ne tako tipičnog kamernog ansambla, koji čine klarinet, violina i klavir. Trio čine profesionalni muzičari, ujedno i studenti doktorskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Katarina Popović trenutno pohađa doktorske studije kamerne muzike na FMU u Beogradu u klasi prof. Gorana Marinkovića. Iza nje su brojni nastupi u zemlji i inostranstvu a dobitnica je velikog broja priznanja.

Povezana vest:  Novi edukativni kviz iz serijala Učim i igram se: Znamenite ličnosti

Mihailo Samoran je student doktorskih izvođačkih studija – klarinet, u klasi prof. Ante Grgina i doktorskih akademskih studija kamerne muzike, u klasi prof. Gorana Marinkovića na FMU u Beogradu. Osim brojnih nastupa u renomiranim koncertnim prostorima Beograda, nastupao je i kao solista sa nizom orkestara. Stalni je član Beogradske filharmonije od sezone 2006/2007.

Vanja Šćepanović je student doktorskih akademskih studija kamerne muzike u klasi profesora Gorana Marinkovića na FMU u Beogradu. Dobitnik je brojnih nagarada u disciplinama solo klavir i kamerna muzika. Nastupao je u zemlji i inostranstvu.

Povezana vest:  Održana promocija romana "Solunska 28" Dr Neleta Karajlića

Nelt uspešno posluje od 1992. i pruža vrhunske usluge u oblasti distribucije, logistike i marketinga na 7 tržišta i 2 kontinenta. Pored Srbije, Nelt je vlasnik kompanija u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, kao i u državama podsaharske Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku, sa ukupno 3800 zaposlenih. Sa ciljem približavanja svetskim standardima u društveno odgovornom poslovanju, Nelt se pridružio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, kako bi svoje poslovanje usaglasio sa deset ciljeva održivog razvoja.