Beogradsko dramsko pozorište za 8. mart poklanja – za svaku kupljenu ulaznicu za predstavu BUDUĆNOST koja je na repertoaru 8. marta od 19:30h na velikoj sceni, dobija se još jedna karta gratis.
U predstavi BUDUĆNOST, u režiji slovenačkog reditelja Žige Divjaka igraju Milena Vasić, Jana Bjelica, Marija Pikić, Milan Zarić, Stefan Starčević, Milan Kolak, Bernarda Oman, Gregor Gruden, Lara Volf, Iztik Drabik Jug, Gregor Zorc i Lotos Šparovec.
Ljudski otpad, vidljiv i nevidljiv, putuje kroz ogromne atmosferske slojeve i široke okeanske struje. Raširili su se daleko, sve do pupka okeana, do usamljenog atola dve hiljade kilometara udaljenog od najbliže civilizacije. Akumuliraju se u telu odanog albatrosa, koji stotinama i stotinama kilometara dugih godina skuplja hranu za svoje mlade, i završavaju u stomaku mladog albatrosa.
Milioni i milioni godina letenja iznad nemirne površine mora, nebrojeni albatrosi, koji su se brinuli i trudili se da omoguće nastavak vrste, dolaze u dodir sa ljudskom genijalnošću, materijom starom manje od 100 godina – plastikom.
Hemikalije, plastika, živa bića i njihovi rođaci, obaveze, odnosi su kombinovani u složenoj mreži međusobnih uticaja.
Budućnost je predstava skrivena u ovoj složenoj mreži međusobnih uticaja.
Foto: Dragana Udovičić
Povezana vest:  Izvanredni Zlatni beočug za BDP i FEST