Međunarodno takmičenje HELL Boxing Kings privuklo je veliko interesovanje i stavilo boks ponovo u prvi plan – za samo dve nedelje za učešće su se prijavile hiljade ljudi.

„Već su se prijavile hiljade ljudi iz deset zemalja učesnica, uključujući sertifikovane boksere, olimpijske i svetske šampione, ali i mnoge koji se bave drugim borilačkim sportovima i vide u HELL Boxing Kings takmičenju priliku da unaprede svoju profesionalnu sportsku karijeru. Među prijavljenima imamo borce u kavezima, karatiste, K1 borce, tajlandske boksere. Najbolje od svega je to što imamo dosta prijavljenih bez sportskog iskustva koji žele da učestvuju samo iz ljubavi prema boksu”, izjavio je Tamás Mádi, generalni direktor HELL ENERGY PROMOTION Ltd.

Povezana vest:  Balkanboksing organizuje kamp na Košutnjaku

Postoji nekoliko razloga za ovoliko interesovanje za takmičenje, a jedan od njih je, naravno, velika novčana nagrada: 100.000 dolara po težinskoj kategoriji. Ova suma predstavlja jedinstvenu priliku za sve učesnike da ostvare svoje snove. Mnogi od njih se nadaju da će im novčana nagrada otvoriti nove mogućnosti, one koje menjaju život.

Povezana vest:  Kubanac Solis: Zaključiću Kličkovu eru!

Motivacija je drugačija za svakoga: neke privlači dostignuće, neke napredak u karijeri ili finansijska sigurnost. A tu su i oni koji bi samo da se oprobaju u ringu. Naravno, mnogi su privučeni perspektivom koju vide u profesionalnoj karijeri.

Devetostruki svetski šampion Roy Jones Jr. je zaštitno lice turnira. Prisustvo američke bokserske legende ne samo da profiliše turnir, već pruža kredibilitet i inspiriše učesnike da daju sve od sebe u borbi za titulu.

Izbor takmičara još nije ni počeo, ali se nekoliko striming provajdera već prijavilo za emitovanje HELL Boxing Kings takmičenja. Ovo bi gledaocima moglo da pruži priliku da pogledaju iza kulisa takmičenja i vide sve detalje o tome kako se takmičari pripremaju i bore.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U BUDVI, Bogdan Mitić i Sjekloća spremni za meč

Rok za prijavu je 14. mart, a svako ko ispunjava uslove i želi da osvoji nagradu u vrednosti od 100.000 dolara, može da poseti veb-sajt www.hellboxingkings.com/srb.

Krajem marta, u svim zemljama učesnicama počeće pozivanje na kasting, tokom koga će se birati talenti dostojni da predstavlju svoju zemlju na HELL Boxing Kings takmičenju.