nikola_magovac

SAOPŠTENJE RUKOVODSTVA BEOGRADSKOG RADNIČKOG O OTKAZIVANJU MEČA

Posumnjali u bezbednost

 

Zbog nastalih problema i neregularnosti u održavanju bokserske lige, održan je sastanak Upravnog odbora BK Radnički na kome je konstatovano sledeće:

1. Predsednik BK Crvena zvezda, Zoran Manojlović, selektor svih selekcija Bokserskog saveza Srbije, koristeći funkciju u BSS, prilikom popune svoje ekipe za takmičarsku sezonu 2010/2011. godinu, zloupotrebio je položaj u reprezentaciji BSS, zastupajući isključivo interese svoga kluba, što je suprotno njegovoj funkciji.

Povezana vest:  TREĆE KOLO PRVE LIGE, Pobeda Krstaša u Subotici

2. Neprihvatljivo je da klubu (Crvena zvezda) u takmičenju na zvaničnim mečevima lige sekundiraju u uglu trener i selektor reprezentacije Srbije.

3. Nedozvoljeno je da selektor vrši pritisak na boksere protivničke ekipe oko njihovog nastupanja.

4. Poznato je da selektor Zoran Manojlović vrši uticaj na određivanje sudija za suđenje, kako u zemlji tako i za inostranstvo.

Povezana vest:  Vitalji Kličko: Ne želim oboriti Formanov rekord

5. Za  vreme sastanka Upravnog odbora BK Radnički, Beograd, telefonski se javio selektor Manojlović i u razgovoru sa našim generalnim sekretarom vređao ge lično rečima, psovkama i pretnjama. U neodgovornom ponašanju, selektor Manojlovića je naveo da nemamo ekipu, jer nam neće doći naši bokseri van Beograda (što potvrđuje napred navedene stavove). Zbog navedenih neregularnosti u takmičenju Prve bokserske lige, primorani smo da donesemo odluku da ne nastupimo u meču petog kola protiv ekipe BK Crvena zvezda iz dana, 26. februara 2011. godine. Pretpostavljamo da bi se meč održao pod neregularnim okolnostima.

Povezana vest:  Sara Ćirković izborila vizu za Olimpijske igre u Parizu