FUDBALSKA-LOPTA

Prvi meč na šampionatu sveta 2014. u Sao Paulu

 

Svečano otvaranje i prva utakmica na fudbalskom šampionatu sveta u Brazilu 2014. godine biće održani u Sao Paulu, izjavio je danas prvi čovek najvećeg južnoameričkog grada Gilberto Kasab.

On je demantovao medisjke špekulacije prema kojima lokalni organizacioni komitet nije spreman da završi sve infrastrukturne radove u predviđenom roku.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica i tabela 12. kola

„Radovi na izgradnji novog stadiona Korintijansa, u kvartu Itakuerao, u istočnom delu grada počeće u aprilu. Nema nikakve sumnje da će sledeće Svetsko prvenstvo početi u našem gradu“, poručio je Kasab.Brazilski ministar sporta Olrando Silva preneo je stav predsednika države Dilme Rusef, koja smatra da je Sao Paulo zaslužio da prvi ugosti najbolje fudbalere na svetu zbog „dobre infrastrukture, hotela i propratnih sadržaja“.

Povezana vest:  Bajernu ugroženo prvo mesto

Uprava jednog od najvećih brazilskih klubova, Korintijansa, planirala je izgradnju stadiona koji bi mogao da primi 48.000 gledalaca. Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zatražila je, međutim, da kapacitet novog stadiona ne bude manji od 65.000 mesta.

Osim u Sao Paulu, Brazil će organizovati Svetsko prvenstvo u još 11 gradova.