veselin_vukovic_novi_sad
Vuković: Nismo pričali o medalju uoči EP, nećemo ni sada
Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je danas da ekipa sa visokim ambicijama putuje na Svetsko prvenstvo u Španiju, ali da o medalji nisu pričali ni uoči prvenstva Evrope u Beogradu kada je osvojeno srebro, pa neće ni sada.
-Bitno je da u svakoj utakmici damo sve od sebe, ali i da istrpimo greške, pogotovo mladih i da ih ne opterećujemo. Pred Evropsko prvenstvo u Beogradu nismo spominjali medalje, pa nećemo ni sad. Imamo grupu po meri i bilo bi odlično da kao prvi odemo u osminu finala i na taj način izbegnemo Španiju i Hrvatsku – istakao je Vuković na konferenciji za medije u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi.
On je dodao da će konačan spisak putnika zbog povrede Nemanje Zelenovića saopštiti posle večerašnjeg treninga.
-U odnosu na prvenstvo Evrope imaćemo devet novih igrača. Njihova mladost i neiskustvo biće nam podrška, jer imaju veliku želju da se dokažu, ali svakako da će nam nedostajati i neki stariji, poput Manojlovića, koji zbog bolesti nije sa nama – konstatovao je selektor.
Vuković je naveo da je ubedljiv poraz od Egipta u prijateljskom meču u Vrnjačkoj banji „epizoda koja se dešava jednom u životu“.
-Dobro je da nam se ta epizoda desila sada. Verovatno smo malo „poleteli“, ali svakako moramo da imamo vrhunske ambicije – poručio je on.
Kapiten Srbije Momir Ilić naglasio je da je postavljanje visokih ciljeva veoma bitno.
-Moramo da damo maksimum uj svakoj utakmici, kao što smo radili na Evropskom prvenstvu. Za mene je velika stvar igrati za svoju zemlju i dostojanstveno ćemo predstaviti ovaj narod. Što se tiče utakmice protiv Egipta, u meč smo ušli nemotivisani, ali sada znamo da nijednu reprezentaciju ne možemo da dobijemo ako ne damo sve od sebe – rekao je Ilić.
Ivan Nikčević je takođe naglasio veliko zadovoljstvo zbog igranja u dresu Srbije.
-Naš mentalitet je takav da nas obavezuje da postavljamo visoke ciljeve. Sa puno ambicija krećemo u Španiju. Želim da pohvalim mlade i da im se zahvalim što su oni naša najveća snaga – rekao je Nikčević.
Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović dodao je da su visoki ciljevi do sada bili privilegija Danske, ali da se posle 2012. godine u kojoj se srpski rukomet vratio na veliku scenu sada podrazumevaju i u srpskom timu.
-Ovo je prilika da se potvrdi rezultat sa Evropskog prvenstva. Idemo pravim putem, naš konačni cilj je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Riju i biće nam mnogo lakše ukoliko od starta krenemo na pravim način, odličnim rezultatom na Svetskom šampionatu u Španiji – istakao je Marjanović.
Šampionat sveta održava se od 11. do 27. januara, a Srbija će igrati u C grupi u Saragosi sa selekcijama Slovenije, Poljske, Koreje, Belorusije i Saudijske Arabije.
Prvi meč Srbija igra u subotu 12. januara od 15.45 sati sa Korejom.
Povezana vest:  Krunić: Čačani moraju, naše je da ih sprečimo