„Građanski rat“, najnoviji film Aleksa Garlanda i studija A24 smešten je u distopijsku budućnost, a u filmu glume Zlatnim globusom nagrađena Kirsten Dunst, zvezda „Narkosa” Vagner Mura, Stiven Mek Kinli Henderson, Nik Oferman, Džes Plemons te Kajli Speni. 

Autor poznat po filmovima „Eks Mašina“ i „Istrebljenje“ snimio je delo čija se radnja odvija u Sjedinjenim Državama u ne tako dalekoj budućnosti.

Povezana vest:  Sinoć je u Sava centru zvanično završen 46. FEST

Priča počinje kada se deo država otcepilo od unije i sada je sastavljeno od frakcija.

Radnja prati skupinu novinara koji kreću na putovanje kroz SAD usred sve intenzivnijeg građanskog rata koji je zahvatio celu zemlju. Tokom svog putovanja nailaze na nekoliko po život opasnih izazova. Istovremeno, vlada se pretvara u distopijski režim, a radikalne naoružane skupine često učestvuju u političkom nasilju.

Povezana vest:  Kejt Volš u filmu s Emom Votson

Film istražuje duboke podele unutar američkog društva, predstavljajući mračnu, i pomalo proročansku viziju budućnosti.
Sa budžetom od 75 miliona dolara, „Građanski rat“ je najskuplji film produkcijske kuće A24 do sada, a s obzirom na glumačku postavu i uzbudljive akcijske scene radi se o filmu koji se mora gledati na velikom platnu.

„Građanski rat“ u bioskope dolazi ovog proleća, tačnije 18. aprila, u distribuciji Blitz filma.
Ne propustite ovaj spektakl, koji ne samo da postavlja pitanja o sadašnjosti već i provocira razmišljanje o budućnosti koju gradimo.

Povezana vest:  HBO Adria produžuje rok za objavu rezultata „First Draft“ konkursa

Do tada, uživajte u trejleru.