Electrolux_novi_ususuvac_1Ferari brzo podigne prašinu – Electrolux-ov usisivač je još brže pokupi!

 

Najbrži Ferari na raspolaganju ubrzava od 0 do 60 km za 3.1 sekundu. Electrolux-ov novi visoko brzinski usisivač ubrzava čestice prašine za samo 0.009 sekundi.

Performanse su najvrednija stvar prilikom kupovine novog usisivača. Da bi ispunili ovaj zahtev inženjeri Electrolux-a su vodili računa da glavni faktor bude sposobnost za skupljanje prašine, odnosno odličan protok vazduha. Rezultat toga  je velika brzina protoka vazduha u usisivaču koji ubrzava čestice prašine od 0 do 60 mph za samo 0.009 sekundi. Drugim rečima, nećete morati da usisavate istu površinu poda dva puta.  Pored iskustva glatkog čišćenja, visoko-brzinski usisivač takođe snabdeva korisnika odličim performansama kad je čišćenje kreveta ili tepiha u pitanju, koji su najveći protivnici klasičnih usisivača.

Povezana vest:  Tradicionalni PES turnir u Delta Cityju

Razvoj je rezultirao u dva različita modela, SuperCyclone i JetMaxx. Supercyclone je usisivač bez kese baziran na pravoj ciklon tehnologiji, dok je JetMaxx opremljen kesom za prašinu.

Radeći na dimenzijama SuperCyclone usisivača, inženjeri su imali mogućnost da sprovedu protok vazduha kroz konstrukciju. Na primer, povećanjem cikličnog cilindra dato je više prostora procesu ciklona da podigne brzinu i protok vazduha.

Povezana vest:  Rails Girls Beograd radionica za 100 novih učesnica

Electrolux_novi_ususuvacU JetMaxx-u, kesa za prašinu je montirana u specijalno dizajniranoj vazdušnoj korpi koja je drži u optimalnom položaju, bez obzira na okolnu snagu, dozvoljavajući konstantno visok protok vazduha. Sa tako specijalno dizajniranim usisivačem lakše je usisati dlaku od ljubimaca, tepih ili nameštaj.

Ubrzavanje protoka vazduha inspirisalo je Henrika Otoa, predsednika globalnog dizajna u Electrolux-u da dizajnira model visoko brzinskog usisivača sa ugrađenim meračem.

Povezana vest:  AGE - AUDIO GUIDE EUROPE vaš personalni vodič za upoznavanje 36 gradova Evrope na srpskom

-Potrošački način praćenja performansi je gledanje prašine kako nestaje bez traga.To je najbolji pokazatelj – kaže Henrik Oto.