Najveća i najpoznatija E-Business manifestacija Privredne komore Austrije „E-Day 2017“ održava se 12. aprila u prostorijama „Austria Center Vienna“ u Beču. Pod motom „Doživi digitalizaciju“ preduzetnici i svi zainteresovani moćiće da se upoznaju sa šansama i izazovima digitalnog sveta.

Kao pionir u oblasti E-Government-a bečka gradska uprava omogućila je da se sve preduzetničke procedure završavaju onlajn putem. Time preduzetnici štede vreme za odlazak do ustanova a svoje obaveze mogu da obave u bilo koje doba dana i noći, čak i vikendom. U tu svrhu obezbeđeno je oko 600 službenih strana koje pružaju informacije i više od 250 onlajn-formulara na strani: Omiljena usluga „virtuelna služba“ (Beliebtes Service „Virtuelles Amt“).

Povezana vest:  Gaćinović: Nisam mogao da zamislim bolji debi

Grad Beč nudi aplikacije „Kaži Beču“ (Sag’s Wien), wien.at live, wien.at internet, Open Government i E-Government kao i Smart City Wien.

U okviru Bečke inicijative „Open Government“ 315 slobodno raspoloživih podataka spremno je za korišćenje i dalju obradu.

Posetioci će na štandu Grada moći lično da dožive digitalni svet. Uz pomoć virtuelnog bicikla i naočara postoji mogućnost virtuelne vožnje kroz Beč ili je čak moguće leteti iznad grada.

Povezana vest:  SARADNJA KOMPANIJA DISCOVERY COMMUNICATIONS I SAMSUNG DONOSI EKSKLUZIVNI VIDEO BERA GRILSA

Ovu manifestaciju godišnje poseti oko 2.500 zainteresovanih, 40 izlagača i više od 70 predavača.

Digitalizacija je odavno obuhvatila sve oblasti života. Za preduzeća ona nudi ogromne šanse jer pruža usuge na inovativan i efikasan način. Skoro da ne postoje usluge i proizvodi koji nastaju bez informacionih i komunikacionih tehnologija.

Ulaz je za sve posetioce slobodan.

Povezana vest:  Uređaji Ajfon uskoro u Srbiji

PHOTO: Regina Hügli