Motorola Mobility, kompanija u vlasništvu Lenova, danas je objavila da će na ovogodišnjem Viva Technology 2017 događaju organizovati „Transform your smartphone“ izazov, koji će start-up kompanijama, programerima i developerima dati mogućnost da nadmaše ograničenja pametnih telefona i predstave svoje ideje.

Viva Technology, poznata i kao VivaTech, jeste međunarodna konferencija inovacija koja se održava u Parizu od 15. do 17. juna 2017. godine. Okupljajući hiljade sjajnih preduzetnika i maštovitih start-up kompanija, kao i vrhunskih investitora, programera i uticajnih pojedinaca iz tehnološke zajednice, VivaTech obezbeđuje platformu za učesnike iz preko 200 zemalja u okviru koje mogu da pronađu inspiraciju, stvore nove kontakte i ubrzaju rast poslovanja. Očekuje se da će posećenost ove godine premašiti brojku od prošlogodišnjih 50.000 posetilaca.

Povezana vest:  Napadi na operativni sistem kompanije Google Android:utrostručeni u drugom kvartalu 2012.

Kao deo VivaTech 2017 događaja, Motorola je produžila svoj „Transform your smartphone” izazov, kako bi podstakla programere, start-up kompanije i ostale pojedince da nadmaše ograničenja onoga što pametni telefon može da bude. Izazov pruža priliku učesnicima da pokažu svoje kreativne veštine, donoseći svoju stručnost i viziju Moto Mod ekosistemu.

Učesnici će takođe dobiti priliku da predstave svoju Moto Mod kampanju na IndieGogo Crowdfunding platformi. Time će kupci Moto Z uređaja imaju priliku da finansiraju projekte učesnika, a takođe će im biti omogućen i rani pristup novim Moto Modovima, čim oni postanu dostupni.

Moto Mods dodaci se jednostavno postavljaju na bilo koji Moto Z telefon. Oni savršeno i sigurno omogućuju transformaciju pametnog telefona i korisnicima pružaju neograničene mogućnosti. Koncept Moto Mods dodataka je jednostavan: oni mogu apsolutno sve ono o čemu su korisnici sanjali, bilo da je reč o filmskom projektoru, vrhunskom zvučniku ili čak ekranu za merenje krvnog pritiska. Dodaci su zamišljeni tako da korisnicima pruže beskrajne mogućnosti.

Povezana vest:  Novi virus Mac OS X-a korišćen je u ciljanim napadima poznatim pod nazivom „Advanced Persistant Threat (APT)“

„Transfor your smartphone” izazov daje programerima, developerima i start-up kompanijama priliku da doprinesu stvaranju nove generacije Moto Mods dodataka. Kompanija Motorola želi da iskoristi svoju kreativnost i osmisli nove karakteristike pametnih telefona koje nikada do sada nisu bili moguće, kako bi ih dodala sve većem opsegu Moto Mods dodataka.

Za učestvovanje u „Transform your smartphone” izazovu, neophodno je podneti onlajn prijavu do 25. maja 2017. godine. Kandidati će biti odabrani do 5. juna, a VivaTech žiri će odabrati pet najboljih kandidata. Svaki od pet najboljih timova dobiće Moto Z i Moto Mods Development Kit, kako bi stvorili svoj prototip i pokrenuli crowdfunding kampanju pomoću IndieGogo platforme. Konačni pobednik biće pozvan da prezentuje svoj Moto Mod dodatak grupi direktora i razvojnih timova u sedištu kompanije Motorola Mobility u Čikagu, a oni će takođe ući u izbor za svetski akceleratosrski program.

Povezana vest:  Gugl postaje holding kompanija Alfabet

Sve informacije o izazovu možete pronaći ovde,na VivaTech stranici.