Novi HP-ov netbook HP MINI 210

GetImageCAE43PTJSamo nekoliko dana pošto je Intel službeno lansirao nove Atom procesore pojavile su se prve fotografije HP-ovog netbooka baziranog na novoj Intelovoj platformi. 
HP Mini 210 predstavlja nadgradnju uspešne serije Mini 110 i donosi ponešto novijeg hardvera koji će značajno poboljšati performanse HP-ove serije malih i jeftinih prenosnih računara. Dizajnom se Mini 210 ne razlikuje puno od svog prethodnika, ali je baziran na novoj verziji Intelova procesora Atom N450 koji troši 20 posto manje energije što bi trebalo da donese poboljšanje u trajanju baterije.
Osim procesora Mini 210 će se isporučivati s novijim bežičnim adapterom koji podržava 802.11n protokol za prenos podataka. Propusnost novog protokola može biti do 600 megabita u sekundi, što je značajno poboljšanje u odnosu na 54 megabita u sekundi koliko nudi 802.11g. Na modernoj 802,11n mreži korisnici Minija 210 neće imati potrebe da se kače na žicu kako bi povećali brzinu prenosa podataka.
Novi HP-ov netbook će biti dostupan sa diskovima kapaciteta 160 GB i 250 GB, imaće jedan gigabajt radne memorije a koristiće operativni sistem Windows 7 Starter Edition. Jedan maloprodajni lanac tvrdi da će mu početna cena biti oko 320 američkih dolara, a kolika će biti na našem tržištu cena ovog mini zadovoljstva i kad uopšte stiže na srpsko tržište još nije poznato.

Povezana vest:  Uživajte u gledanju omiljenih serija na telefonu bez straha od prazne baterije