LG Electronics istraživanje o današnjim trendovima pri kupovini novogodišnjih poklona

LG_logoNacionalno istraživanje koje je sprovela kompanija LG Electronics u novembru otkriva da će većina potrošača u Srbiji kupovinu novogodišnjih poklona obaviti na kraju decembra, nadajući se sniženjima, i planira da u proseku na elektronske uređaje potroši oko 37.000 dinara.
LG Electronics istraživanje sprovedeno po maloprodajnim objektima robe široke potrošnje na teritoriji cele Srbije, pokazuje da 70 odsto građana planira da za novogodišnje praznike potroši istu ili veću sumu novca na električne aparate. Zanimljivo je da građani planiraju kupovinu poklona za, u proseku, četiri osobe, kao i da 80 odsto koristi platnu ili kreditnu karticu umesto gotovine, dok 39 odsto planira da za kupovinu električnih uređaja podigne kredit. 
Po rezultatima LG Electronics istraživanja, najpopularniji električni proizvodi za poklon ove sezone su LCD i plazma televizori, zatim mobilni telefoni, laptop računari i mali kućni aparati poput pegli, fenova za kosu, aparata za kafu i blendera.
Gotovo 90 odsto ispitanika je već donelo odluku koju od robnih marki električnih proizvoda želi da kupi, a isti broj planira da svoje kupovine obavi u tržnim centrima, prilikom kojih namerava da kupi tri električna proizvoda.
Preko 80 odsto potrošača planira da svoju kupovinu novogodišnjih poklona obavi u Beogradu, od kojih su u najvećem broju oni između 20 i 40 godina i tročlane i četvoročlane porodice, dok su muškarci i žene ravnopravno podeljeni u tome ko će ići u kupovinu.

Povezana vest:  Vodeći IT stručnjaci o softverskom inženjerstvu za digitalno doba