Kompanija Huawei Consumer Business Group je predstavila HUAWEI P20 lite kao fuziju vrhunskog dizajna i odličnih performansi. Specijalno dizajniran za dinamične, mlade profesionalce koji pomno prate najnovije dizajnerske trendove, HUAWEI P20 lite poseduje odlike kao što su EMUI 8.0 sistem, Huawei Full Display 2.0, i zadnja kamera sa dvostrukim sočivom, kao i Huawei algoritme za stvaranje prirodno lepog izgleda, donoseći korisnicima premijum iskutvo.

Besprekoran pregled i elegantan, minimalistički dizajn

Dizajniran za dinamične, mlade korisnike, HUAWEI P20 lite sadrži Huawei FullView Display 2.0 sa FHD+ ekranom od 5,84 inča (2280×1080) i odnosom veličine ekrana i kućišta od 19:9, čime se omogućava neverovatno iskustvo gledanja. Huawei Full View Display 2.0 na telefonu HUAWEI P20 lite, je zasnovan na retina HD dipleju sa 432 piksela po inču, kao i odnosom kontrasta od 1500:1 što doprinosi bogatijim i živopisnijim bojama. Displej telefona HUAWEI P20 lite takođe koristi CE tehnologiju, koja bojama na slikama daje bolju saturaciju, čineći da one izgledaju jasnije a boja kože prirodnije. 2D tehnologija grafike telefona HUAWEI P20 lite beleži sitne detalje oko ivice subjekta, stvarajući živopisne i realnje slike.

Povezana vest:  Kompanija HONOR pruža savete za održavanje optimalnog stanja baterije na pametnom telefonu

Dostupan u tri živopisne i moderne boje – Klein Blue, Sakura Pink, Midnight Black – HUAWEI P20 lite poseduje 2.5D zakrivljene staklene panele sa zaobljenim ivicama i dizajnom paralelnih orbita na obe duže ivice, što mu daje prefinjeni izgled i osećaj, čineći ovaj uređaj udobnijim za držanje i korišćenje pri čitanju, igranju igrica, gledanju ili pretraživanju interneta.

Zadnja strana telefona ima kameru sa dva sočiva vertikalno postavljena u gornjem levom uglu, dok se logo kompanije Huawei nalazi u donjem levom uglu. Ovakav raspored predstavlja suptilan omaž tradicionalnim filmskim kamerama, dajući ovom izuzetno modernom uređaju nostalgični duh.

Premijum iskustvo fotografisanja

Sa prednjom kamerom od 16MP i zadnjom kamerom sa dvostrukim sočivom od 16MP+2MP, HUAWEI P20 lite je dizajniran za novu generaciju entuzijasta za fotografijom. Kamere telefona HUAWEI P20 lite mogu da zabeleže i najmanji detalj i osetljive su na suptilne promene osvetljenja i boje zbog čega savršeno beleže lepotu u svakom trenutku. Zahvaljujući profesionalnom Bokeh sočivu i algoritmima za stvaranje prirodno lepog izgleda, kamera sa dvostrukim sočivom telefona HUAWEI P20 lite omogućava svojim korisnicima da uslikaju predivne portrete, koji izgledaju kao da su nastali u studiju.

Povezana vest:  Motorola Backflip se otvara kao knjiga

Mapiranjem 96 tačaka za prepoznavanje lica subjekta, kamera telefona HUAWEI P20 lite je sposobna da svaki selfi učini savršenim. Slikanje pomoću digitalne kamere pri slabijem osvetljenju često donosi loš kvalitet i istačkane slike sa lošom reprodukcijom boja. Da bi ovo sprečio, HUAWEI P20 lite sadrži tehnologiju rebalansiranja svetlosti, koja integriše svetlost iz različitih izvora ne bi li optimizovala svetlinu slike i smanjila odnos (SNR) za 300 procenata.

Ovaj uređaj takođe poseduje pametnog asistenta za slikanje, koji korisnicima omogućava da uživaju u opcijama kao što su slikanje pomoću pokreta ruke, promena pozadine i AR efekti, donoseći još više kreativne slobode iskustvu korišćenja kamere.

Efikasan, moćan i intuitivan

Povezana vest:  HONOR 70 5G dostupan korisnicima u Srbiji

HUAWEI P20 lite ima EMUI 8.0 koj u potpunosti koristi prednosti integracije softvera i hardvera da optimizuje CPU jedinicu za moćne perfromanse, neometano iskutvo korišćenja i inteligentnu inerakciju između čoveka i mašine. EMUI 8.0 takođe uči o navikama korisnika i njihovom načinu korišćenja telefona, ne bi li inteligentno predvideo njihove potrebe i poboljšao performanse. Pored toga, HUAWEI P20 lite je opremljen opcijama za multitasking kao što su mobilno dugme za navigaciju, brzo slikanje ekrana pomoću tri prsta, pametno deljenje ekrana, HUAWEI Private Space 2.0, kao i asistent za igrice.

Radi bržeg punjenja uz optimalnu bezbednost, HUAWEI P20 lite  podržava 9V2A brzo punjenje uz visoku voltažu, koje skraćuje vreme punjenja za 30 procenata, uz sistem zaštite koji se sastoji od bezbednosne mreža sa 15 slojeva. Ovaj uređaj takođe poseduje veliku memoriju 4GB+64GB, što korisnicima omogućava da igraju igrice, slušaju muziku i gledaju video snimke bez razmišljanja o ograničenjima memorije.

Cena i dostupnost

HUAWEI P20 lite je dostupan po ceni od 49,999 dinara.