10ipodtouch_heroApple predstavio novi iPod touch
Apple® je predstavio novi iPod touch®, koji sadrži neverovatne nove funkcije kao što su očaravajući Appleov Retina™ ekran, FaceTime® video pozivi, snimanje videa u HD kvalitetu, Appleov A4 čip, žiroskop sa 3 ose, iOS 4.1 i Game centar – sve ovo se nalazi unutar najtanjeg i najlakšeg iPod toucha do sada. Novi iPod touch karakteriše do 40 sati reprodukcije muzike,  sedam sati video reprodukcije uz samo jedno punjenje baterije*
“Ugradili smo našu naj napredniju tehnologiju unutar novog iPod toucha“, izjavio je Steve Jobs, CEO kompanije Apple. “Bilo da slušate muziku, igrate igrice, obavljate FaceTime video pozive, pregledate internet strane, snimate HD video ili gledate TV serije i filmove, novi iPod touch sa Retina ekranom, A4 čipom i žiroskopom sa 3 ose pružiće još više zabave nego do sada. “
Appleov očaravajući Retina ekran, čini da sve na iPod touchu liči još nevervatnije, bilo da igrate igrice, gledate video, surfujete internetom ili pregledate fotografije. Retina ekran ima rezoluciju od 960×640 piksela – četiri puta više u odnosu na prethodni model. Rezultujućih 326 piksela po inču, je toliko gusto da ljudsko oko nije u mogućnosti da razlikuje pojedinačne piksele kada se iPod touch drži na normalnoj razdaljini,  kada se kuca tekst, dok slike i video izgledaju jasnije, uglađenije i još realnije.
Sa novom prednjom kamerom i mikrofonom, iPod touch korisnici mogu da obave FaceTime video pozive preko Wi-Fi mreže. Sa samo jednim klikom na novu FaceTime aplikaciju iPod touch korisnici mogu da pozovu druge korisnike koji poseduju novi iPod touch i iPhone® 4** kako bi lako videli šta njihovi prijatelji rade,  da podele bitne trenutke kao što je prvi dan u školi, pa čak i da pokažu drugima šta oni vide lakim prebacivanjem na kameru sa zadnje strane.
10ipodtouch_gamesKamera sa zadnje strane na iPod touchu je perfektna za snimanje HD video materijala. Korisnici mogu lako da snime HD video bilo gde da se nalaze i da ga podele putem e-maila, MobileMe™ mreže i YouTube kanala. Sa iMovie® applikacijom, korisnici mogu da kombinuju video klipove, da dodaju dinamičke tranzicije kao i teme, ali i da ubace fotografije i muziku direktno sa njihovog iPod toucha. Korisnici mogu da kupe i preuzmu aplikaciju za samo 4.99$ kroz AppStore™ direkno na njihov iPod touch.
Appleov A4 čip daje iPod touch korisnicima izuzetne procesorske i grafičke performanse uz dugo tranjanje baterije. Značajno brži i štedljiviji čip, zajedno sa Retina ekranom i žiroskopom sa 3 ose, čini igrice na iPod touchu najboljim kakve su do sada videli na bilo kom mobilnom uređaju.
iPod touch je svetski najpopulariji portabilni uređaj za igre. Sada sa Game centrom, iPod touch korisnici mogu da se takmiče ili igraju sa prijateljima ili da se upare automatski sa novim protivnicima. Game Centar dozvoljava iPod korisnicima da prikažu svoje rezultate i dostignuća i da otkriju nove igre koje njihovi prijatelji igraju. Sa App Storeom na iPod touchu, korisnici imaju pristup najvećem svetskom katalogu aplikacija koji sadrži preko 250.000 aplikacija, uključujući izbor od preko 65.000 igrica i zabavnih naslova.
Ljubitelji muzike i zabave, mogu sada sa lakoćom da pristupe iTunes® Pingu direktno sa njihovog iPod toucha.  iTunes Ping vam omogućava da pratite omiljene muzičare i prijatelje, da otkrijete o kojoj vrsti muzike pričaju, da preslušate i preuzmete muziku. iPod korisnici takođe imaju iTunes Store® na dohvat ruke, što im omogućava trenutni pristup najvećem svetskom katalogu muzike, TV serija i filmova.
Novi iPod Touch dolazi sa iOS 4.1, najnovijom verzijom svetskog najnaprednijeg mobilnog operativnog sistema. iOS 4.1 omogućava nove karakteristike kao što su FaceTime video pozivi, multitasking, folderi i Game centar.
Cene i dostupnost na našem tržištu objavićemo naknadno.
Povezana vest:  Srpski tim peti put na jubilarnoj Međunarodnoj olimpijadi u robotici