LG_na_sajmu_IFA_-_LG-ev_HA_stand1LG na sajmu IFA 2010 predstavlja kućne aparate najnovije tehnologije
LG Electronics (LG) je predstavio svoje najnovije jedinstvene i izvanredne tehnologije na sajmu IFA 2010, koji se održava u Berlinu od 3. do 8. septembra. Pored poslovnih rešenja jedinice Business Solutions, LG na IFA sajmu predstavlja i najsavremenije kućne aparate sa izuzetnim funkcijama koje poboljšavaju kvalitet života kupaca, čineći ga zdravijim, jednostavnijim i ekološki usklađenim.
Kompanija LG je svoje prisustvo na ovogodišnjem IFA sajmu obeležila nizom novih proizvoda i njihovih funkcija koje se po prvi put uvode na evropsko tržište. Nove mašine za veš iz LG-a omogućavaju pametniji način pranja bilo kog materijala; novi frižider još većeg kapaciteta duže čuva hranu svežom; revolucionarna, prva Solar Combi mikrotalasna rerna pomaže u spremanju ukusnijih i prirodnijih obroka; izuzetan usisivač uklanja bilo kakvu nečistoću koja može da vreba na podu.
„LG je već dugo posvećen unapređivanju kućnih aparata, dodajući osnovnim funkcijama nešto bolje za živote potrošača”, rekao je Jong-ha Li (Young-ha Lee), predsednik i direktor LG Home Electronics Home Appliance poslovne jedinice. „Nova generacija Inverter Direct Drive motora sa 6 Motion tehnologijom, omogućava vrhunsko pranje u LG veš mašinama, tako nežno da ćete pomisliti da je ručno oprano. U našoj Solar Combi mikrotalasnoj rerni po prvi put je uveden ugljeni grejač, sa kojim korisnici u svom domu mogu da pripreme i probaju prirodno kuvanu hranu i uživaju u ukusnijim, zdravijim i jelima vrhunskog kvaliteta.”
Frižideri: LG donosi prodavnicu sveže hrane u Vašu kuhinju
Sa svojom najnovijom linijom frižidera, LG otkriva izvanredne pogodnosti svoje inovativne Linear Compressor tehnologije. Najinteresantniji je novi LG-jev frižider sa donjim zamrzivačem i kapacitetom od 386 litara – najveći u svojoj klasi – koji omogućava 50 litara zapremine više u standardnoj jedinici. Zahvaljujući Linear Compressor tehnologiji, donji zamrzivač održava unutrašnju temperaturu stabilnom, čuvajući hranu svežom kao iz prodavnice i koristeći do 28 procenata manje energije od regularnog frižidera energetske klase A+. Ovakvom efikasnošću, novi LG donji zamrzivač omogućava smanjenje troškova za struju i do preko 600 evra tokom perioda od 10 godina, u poređenju sa frižiderima A klase (bazirano na trenutnim proračunima rastućih troškova za struju).
Još impresivnije je da novi LG frižider čuva povrće i voće duže svežim zahvaljujući njegovim Opti Temp Zone i Vita Light Zone funkcijama, koje su zvanično sertifikovane od strane SLG Prüf-und Zertifizierungs GmbH, vodeće nemačke laboratorije za testiranje. Kao dokaz svoje vrhunske trajnosti, Linear Compressor na LG-jevom donjem zamrzivaču stiže sa garancijom od 10 godina.
Mašine za veš: LG-jeva jedinstvena 6 Motion tehnologija nežno pere Vašu odeću
Najnovije mašine za veš iz LG-a stižu sa sjajnim izumom, novom generacijom tehnologija Inverter Direct Drive i 6 Motion. Zahvaljujući Inverter Direct Drive tehnologiji, većina novih LG mašina za veš nudi kapacitet od 11 kilograma u standardnom 24-inčnom bubnju. Tehnologija takođe donosi duplu korist: smanjenje buke na samo 54dB i smanjenje utroška energije do 30 procenata u poređenju sa mašinama za veš energetske klase A. Takođe, Inverter Direct Drive pokazuje svoju izuzetnu pouzdanost sa garancijom od 10 godina.
Sa novom LG-jevom generacijom Inverter Direct Drive mašina, jedinstvena 6 Motion tehnologija sa kontrolisanom brzinom obrtaja, preciznim pokretima unutrašnjeg bubnja i levim i desnim hodom, omogućava niz obrtaja koji su prilagođeni različitim vrstama tkanina.
Aparati za kuvanje: učinite kuvanje prirodnijim i zdravijim sa LG-jevom revolucionarnom Solar Combi mikrotalasnom rernom
Prikazujući svoju novu generaciju uređaja sa Lightwave tehnologijom na sajmu IFA 2010, LG pokazuje kako se u njegovim aparatima za kuvanje može spremiti vrhuska hrana sa prirodnijim ukusom, a sve to u vlastitom domu. Na sajmu IFA 2010, LG pridaje posebnu važnost MontBlanc Line-u, novoj funkciji u Lightwave rernama, koja nudi uputstva i podešavanja za recepte koje je napisao Guy Martin, renomirani francuski kuvar sa Michelin zvezdicom.
Ove godine, LG otkriva i Solar Combi, prvu rernu na svetu u koju je smešten ugljeni grejač i T-stabilizator. Koristeći ugalj kao svoj izvor toplote, nova rerna omogućava korisnicima da spremaju hranu koja je prirodnija, i tako donosi zdravija i ukusnija jela na trpezu. Jednako važna je i činjenica da Solar Combi smanjuje troškove za struju i do 30 procenata u poređenju sa klasičnim rernama, a pritom skraćuje vreme kuvanja.
Usisivači: skupljaju čak i skrivenu prašinu i nečistoću koja vreba sa poda
Na sajmu IFA su prikazani i najnoviji usisivači iz LG-a opremljeni revolucionarnom KOMPRESSOR, tehnologijom kao i inteligentni robot-usisivači. Postižući temeljno i tiho čišćenje, KOMPRESSOR tehnologija obezbeđuje da domovi potrošača budu i higijenski čisti.
Povezana vest:  Samsung HMD Odissey predstavlja najnovije Windows iskustvo mešovite realnosti