10itunes_mainApple predstavio iTunes 10 sa Pingom
Apple® je predstavio iTunes® 10 sa Pingom, novom, muzički orijentisanom socijalnom mrežom za praćenje vaših omiljenih muzičara i prijatelja, kako bi otkrili muziku o kojoj oni pričaju, šlušaju i preuzimaju sa interneta. iTunes Ping dozvoljava vam da ostavite komentare i mišljenja za vaše omiljene albume i pesme, muziku koju ste preuzeli sa iTunes-a, pregled budućih koncerata i da saopštite prijateljima koje koncerte želite da posetite. iTunes 10 takođe karakteriše iznajmljivanje TV serija u HD kvalitetu za samo 99centi po epizodi i AirPlay reprodukcija muzike bežičnim putem.
“iTunes je muzička zajednica broj jedan u svetu, sa preko 160 miliona iTunes korisnika u 23 zemlje i sada joj dodajemo socijalnu mrežu Ping,“ izjavio je Steve Jobs, CEO kompanije Apple. “Sa Pingom, možete da pratite vaše omiljene muzičare i prijatelje, kao i da se pridružite konverzaciji širom sveta sa najstrastvenijim fanovima muzike“
10itunes_artistprofile2Ping vam dozvoljava da pratite vaše omiljene muzičare i da vidite šta oni rade, da pogledate njihove fotografije i video snimke, da vidite datume njihovih nastupa i da pogledate komentare o drugim muzičarima i albumima koje oni slušaju. Možete takođe da kreirate profil na iTunes-u, kako bi vaši prijatelji znali koga pratite, šta slušate i koje koncerte planirate da posetite. Ne postoji bolji način da otkrijete novu muziku, dok ne vidite šta vaši prijatelji slušaju, a u okviru Pingovih poslednjih aktivnosti, prikazuju se njihovi komentari o izvođačima, albumima, pesmama i koncertima plus konsolidovane Top 10 liste pesama i albuma vaših prijatelja i izvođača koje prate i preuzimaju preko iTunesa. Da bi koristili Ping na vašem računaru,  možete da ga priključite sa vašim iPhone® ili iPod touch® ** uređajem i bićete uvek uključeni u vašu ličnu muzičku scenu.
Sa iTunes 10,  možete da iznajmite vaše omiljene TV serije u HD kvalitetu sa kanala ABC, ABC Family, Fox, Disney Channel i BBC America i da ih gledate kod kuće ili na putu za samo 99centi po epizodi. Hiljade epizoda je dostupno, mnoge od njih već dan posle prikazivanja, a možete ih gledati na svom Mac-u ili PC-u, iPhone®-u, iPod touch-u i na najnovijem Apple TV®-u, a imate 30 dana do momenta kada ste iznajmili epizodu da počnete da je gledate i 48 sati da završite sa njenim gledanjem.
iTunes 10 takođe karakteriše i AirPlay reprodukcija muzike bežičnim putem,  koja vam daje mogućnost da slušate muziku na odvojenim zvučnicima koristeći Appleovu AirPort Expreš® baznu stanicu. Šta više, AirPlay sada radi i bez AirPort Expreša, koristeći zvučnike, risivere i stereo sisteme od strane kompanija kao što su Bowers&Wilkins, JBL, Denon i iHome, tako da možete da uživate u celokupnoj iTunes muzičkoj kolekciji bežično iz bilo koje sobe u kući bez potrebe za dodatnom opremom.
iTunes 10 je već dostupan za download na adresi www.itunes.com
iTunes Store® ima katalog od preko 14 miliona pesama, preko 65.000 epizoda TV serija i preko 10.000 filmova uključujući preko 3.000 naslova u vrhunskom HD videu. Uz legendarnu Apple lakoću upotrebe, pionirskim funkcijama kao što su iTunes iznajmljivanje filmova, integrisana podcast podrška, mogućnost da dobijete prethodno kupljene pesme u okviru celog albuma po sniženoj ceni i potpuna integracija sa iPod, iPad i iPhone, iTunes Store je najbolji način za Mac i PC korisnike da legalno pretraže, kupe i preuzmu muziku i video putem interneta.
iTunes Music Store nije dostupan u svim zemljama. iTunes Music Store nije dostupan u Srbiji.
*Iznajmljivanje TV serija u HD kvalitetu zahteva iOS 4.1, koji je besplatan softverski dodatak dostupan kroz iTunes 10 ili noviji za iPhone i iPod touch korisnike. iOS 4.1 radi sa iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, kao i drugom, trećom i četvrtom generacijom iPod touch-a. Iznajmljivanje televizijskih serija u HD formatu za 99 centi je dostupno u SAD.
** Ping za Iphone i iPod touch zahteva iOS 4 ili noviji koji je besplatan softverski dodatak dostupan kroz iTunes 9.2 ili noviji za iPhone i iPod touch korisnike. iOS 4.1 radi sa iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, kao i drugom, trećom i četvrtom generacijom iPod touch-a
*** Informacije o koncertima su obezbeđene od strane Live Nation Entertaiment, provajdera snimaka uživo za iTunes
Povezana vest:  Novi Intelov sistem omogućava profesoru Stivenu Hokingu u boljoj komuniciji sa svetom