electrolux-design-swedish-royal-wedding-ultraoneSpoj kraljevske tradicije i modernih kućnih aparata

 

Electroluxov novi koncept pod nazivom “Švedske krune”, inspirisan venčanjem švedske princeze Viktorije i Danijela Vestlinga, pokazao je da se veoma uspešno mogu kombinovati inovativni proizvodi sa dizajnom koji potiče iz kraljevske tradicije.

Electrolux, jedan od vodećih proizvođača kućnih uređaja, nedavno je razvio inovativni kocept kojim su, uz pomoć čuvene švedske dizajnerke tekstila Vanje Đanaif, njegovi najbolji  i najpopularniji uređaji dobili novo ruho. Usisivač Ergorapido “UltraOne”, mašina za sudove “Real Life” i frižider  “Source & Glacier” su dizajnirani u čuvenom plavo-žutom “Kronor” kraljevskom modelu, u retro stilu koji je veoma popularan u Švedskoj.

Povezana vest:  Apple bi mogao da preimenuje muzički sajt Beats

“Divno je što Electrolux koristi  plavo-žuti “Kronor” na današnjim modernim proizvodima, jer to pokazuje da je on bezvremenski kalup”, kaže Vanja Đanaif, poznata švedska dizajnerka tekstila. “Kronor” šara, koja danas krasi neke od Electrolux-ih uredjaja, dizajnirana je za uniforme švedskih učesnika na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972.godine, kada su se prvi put sreli roditelji švedske princeze.

Povezana vest:  Nokia 2: dva dana korišćenja sa jednim punjenjem

Electrolux-ov usisivač ”Ergorapido” u ”Kronor” šari će biti proizveden u jednom primerku i dat na aukciju na najveći aukcijski sajt eBay. Novac od aukcije će ići Viktorijinom fondu, koji je princeza osnovala u cilju organizovanja slobodnih aktivnosti mladih sa invaliditetom.